0-3 förlust mot serietvåan

I dagens drabbning på Fyrishov mötte Uppsala topptippade Hylte/Halmstad vilka är placerade på en andraplats i Elitserieherrarnas tabell. Uppsala spelar stundtals jämnt med topplaget men förlorar i tre raka set, 0-3 (18-25, 20-25, 17-25).

 

Foto: Robert Boman

 

– Vi spelar bra men mot ett så bra lag som Hylte/Halmstad måste vi spela perfekt och det gör vi inte idag. Stundtals håller vi den nivån men det räcker tyvärr inte hela vägen, säger tränare Michael Jestin.

Trots förlusten finns flera ljusglimtar, Edvard Nordlund blir utsedd till matchens lirare i Uppsala och är också poängbäst med sina 11 pinnar. Daniel Fridolfsson gör en stabil match från centerposition med hög anfallseffektivitet. Flera spelare kommer också in från bänken och gör bra insatser, en av dessa är Murtaza som kommer in för servebyte och i sitt livs första elitserieinhopp levererar direkt med ett serve-ess!

Efter kvällens match gäller det för Uppsala att ladda om då laget redan imorgon får chansen att testa formen mot ytterligare ett topplag i och med bortamötet mot tabelltrean Örkelljunga.

– I morgondagens match gäller det att vi vågar tänja på gränserna och spela varje boll på vår fulla potential. Det måste vi göra för att ha en chans att vinna mot ett topplag som Örkelljunga. Det är ett ungt lag med vind i ryggen som spelar med mycket energi vilket jag tror kan gynna oss då vi gillar att spela den typen av matcher, avslutar Michael.

Kl.16.00 är matchstart i Örkelljunga imorgon och matchen visas som vanligt på www.volleytv.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.