Anders Karlsson lämnade över ordförandeklubban

 

Nyårsafton har passerat och vi står inför ett nytt spännande volleybollår. Tillika kan vi titta tillbaka på det gångna årets händelser. En av de saker som skriver in sig i historieböckerna är slutet på en era, då Anders Karlsson under 2022 valde att kliva av sin ordförandepost i föreningen efter 22 års trogen tjänst. Sent omsider kommer härmed ett litet hyllningsinlägg till densamme!

Ni läsare som närvarat vid klubbens tidigare traditionsenliga julfester känner säkert igen den kända raden “En spektakulär övergång från Sätra IK till Teknikum skedde 1978..”. Klassiska ord från Wolf Pedersens årliga jultal vilka berör just Anders Karlssons intåg i föreningen. Länge en fruktad slägga på vänsterkanten i Teknikum, senare även tränare för samma lag och så till slut ett kliv upp på ordförandeposten. Som ordförande har han suttit i 22 år och i Teknikum har han spelat med tröjnummer 10 på bröstet i otroliga 44 år hittills, en trogen lagspelare helt klart. 

Många har haft Anders som tränare genom åren och minnen från spelare i hans lag under Teknikums satsning under 90- och 00-talet vittnar om en noga planerande tränare som delade ut A4-långa beskrivningar med instruktioner kring fysiska, tekniska och attitydrelaterade nycklar till framgång. Videoanalyser och gemensam lunch innan match med pasta och köttbullar var ett vinnande koncept. På bild nedan ses resultatet av det idoga arbetet, från div 4 till div 1 på (otroliga?) 26 år!

Från ordförandeposten har han varit med föreningen genom både upp- och nedgångar. Urklivet ur Elitserien och återtåget till detsamma 16 år senare. Arrangerande av 8-nationers, Svenska cupfinaler, flertalet landskamper och på senare år även arrangörskap för svensk volleybolls största evenemang Grand Prix är några saker värda att lyfta. 

Stort tack för din tid och engagemang Anders! Men oroa er inte, han är fortsatt kvar i Teknikum med tränartröjan på.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.