Åter volleybollfest i Uppsala

Erik Soxbo spelade förra säsongen i elitserien, nu ska han spela veteran-SM.

Efter pandemiuppehåll samlas åter volleyboll-Sverige i Uppsala i helgen. Då avgörs Grand Prix för de bästa elit- och ungdomslagen, medan de äldre möts i veteran-SM. Det blir också premiär för volleybollens Hall of Fame, där Sportspegelbelönade Anders Kristiansson är en av de första tolv som valts in.

Det första pandemiåret genomfördes Grand Prix på sparlåga och förra året tvingades man ställa in. Därför är det med stor förväntan volleyboll-Sverige ser fram mot att mötas i Fyrishov igen. Uppsala Volley var tyvärr långt från att kvala in bland de fyra elitlag som gör upp titeln och inte heller bland ungdomarna finns Uppsala med.
Däremot finns det uppsalalag i alla de tre veteranklasserna, där Beachmagasinet Legends i H35 innehåller många intressanta spelare. Erik Soxbo och Peter Anundgård spelade i elitserien förra säsongen och där finns också de forna svenska beachmästarna Lawrence Montas och Kjell Ruth.
– Det ska bli kul att spela lite volleyboll igen, men framför allt kul att träffa massor med gamla volleybollkompisar, både de i Beachmagasinet men också alla motståndare, säger Patrik Törner, tränaren bakom Uppsalas satsning på att komma tillbaka till Elitserien.
– Det viktigaste är ju att ha kul men självklart kommer vi ju att försöka vinna så många matcher som möjligt, så får vi se hur långt det räcker. Vi är en stor trupp och det kommer nog att behövas med tanke på att alla kanske inte orkar spela hur många matcher som helst.
I herrarnas Grand Prix är det Hylte/Halmstad, Falkenberg, Habo och Lund som gör upp om titeln och bland damerna handlar det om Engelholm, Örebro, Linköping och Göteborg.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.