Brödrapar tar över UVBS herrlag

Nu är tränarfrågan löst och kontrakten påskrivna inför kommande säsong. Det blir bröderna Patrik Törner och Michael Jestin som kommer att leda UVBS herrar de kommande två säsongerna.
– Det känns jättekul att vara tillbaka i hetluften på allvar igen. Att dessutom få göra det tillsammans med min bror känns extra roligt och inspirerande, säger Patrik.

Det som är lite unikt är att laget kommer att ha två tränare med bred volleybollkunskap.
– Vi tror att vi kommer att kunna göra mer med laget och spelarna nu när vi har fler kunniga ögon på laget. Det kommer att ge oss ett försprång gentemot övriga lag i serien, säger Patrik som tillsammans med Michael redan hunnit med att träna laget under våren.
– Vi drog igång direkt efter serieavslutningen i mars för att få ett så stort försprång som möjligt på våra seriekonkurrenter och det börjar se riktigt bra ut, säger Michael.

Patrik och Michael kommer att dela på ledarskapet men ha lite olika fokus och ansvarsområden. Michael som har en masterexamen från Gymnastik och Idrottshögskolan med volleybollinriktning kommer att ha ansvar för fysträningen och statistik. Patrik kommer att ha ansvar för de tekniska detaljerna samt lagsammanhållningen. Taktiken lägger de upp tillsammans.
– Vi ser på volleyboll på liknande sätt men har lite olika kunskapsområden så vi  kompletterar varandra på ett bra sätt. Sedan vet vi ju oftast vad den andre tänker vilket är en styrka, säger Michael.

Uppsala Volleybolls långsiktiga plan kring elitlaget flyter på bra och ordförande Anders Karlsson är nöjd med rekryteringen av de nya tränarna.
– Med rekryteringen av Patrik och Michael som tränare har vi skapat utmärkta förutsättningar för att ta nästa steg mot elitseriespel för UVBS herrar. Eftersom både tränarna har varit verksamma i föreningen under många år har de snabbt kommit in i sina roller och har redan hunnit lägga en bra grund för kommande säsongs lagbygge.

Michael var huvudtränare för Sollentunas damer i Elitserien för en säsong sedan och han har tidigare tränat Uppsalas damer när de var ett topplag i division 1, dessutom var han under en period assisterande tränare för Uppsalas herrar i Allsvenskan. Patrik har en spelarkarriär bakom sig med juniorlandslagsspel och flera säsonger i Elitserien och han har bland annat varit huvudtränare för UVBS herrar tidigare när laget senast spelade i Elitserien.

I och med att två tränare nu är på plats har även spelarrekryteringen tagit fart och många starka spelare är med och tränar i den drygt 20 man starka bruttotruppen.
– Det ser ut som om vi kommer att ha ett riktigt starkt lag på papperet till hösten, sedan gäller det att vi får ihop det till ett riktigt bra lag på planen också, säger Patrik.

Laget kommer att träna boll fram till midsommar för att sedan ta ett litet uppehåll från bollen, men inte från gymmet. Sedan drar man igång igen i början av augusti, då kommer truppen att vara bantad till 14-16 spelare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.