Damer B lägger in en protest

I lördags infann sig Damer B innanför tullarna för att möta Stockholms Vingar B, en match som skulle avgöra om Uppsala slutade på en andra plats eller ej. Efter en match före som drog ut på tiden och väldigt lite tid för uppvärmning startade vi matchen starkt. Setet fortsatte jämnt och vi var riktigt på tårna och taggade. Glädjen efter varje vunnen poäng var påtaglig.

Sedan hände det någonting. Andredomaren tvärsar planen för att diskutera någonting med förstedomaren, efter detta blir vi avblåsta för felaktigt liberobyte. Domarna hävdade att minst en boll måste gå innan ett liberobyte kan ske. Vår taktik för dagen var att använda oss av en servmottagnings-libero och en defens-libero, som enligt regelboken är helt tillåtet. En match som denna krävde två olika liberor. Tolv irriterade spelare (och två ganska så arga coacher) fick surt möta domarens beslut, ett beslut som alltså inte ens stöds av regelboken, och som hotade med gult kort om vi inte lugnade oss. Efter detta gick det utför. Hela energin som funnits där tidigare var som bortblåst. Ett tidigare jämnt spelat set gick till Stockholms Vingar, 25 – 15.

Det andra setet fortsatte i samma stämning som innan och trots drastiska spelarbyten var vi långt ifrån nära att ens spela jämnt. Låg energi och en stor mängd av missade anfall ledde till 25-13.

I tredje setet ryckte vi upp oss. Den tidigare domarmissen skulle inte få påverka oss och den nya energin visade resultat. Vi var Stockholms Vingar hack i häl när domaren blåser av oss för dubbelslag… i servemottag. Jag tror alla stundtals kan känna att den regeln är lite flytande, att det inte får vara i flera rörelser osv, men detta var tydligt en rörelse.  Vi försöker få domaren att inse att det är okej på ett servemottag, men utan resultat. Detta var sista energin som fanns för Damer B och setet slutade 25 – 20.

Ingen i Uppsala påstår att vi hade vunnit matchen om domaren hade dömt korrekt, vi gjorde väldigt många egna misstag men vi tycker alla att det är tråkigt att åka hela vägen till Stockholm för att mötas av domare som inte har uppdaterat sig på de nya reglerna. Därför har Damer B lämnat in en protest där vi som resultat av protesten begär omspel av matchen med nya domare. Vi vill att matchen ska spelas om för att serien ska avslutas med ett rättvist resultat, oavsett vinst eller förlust.

– Det är inte förlusten som upprör, säger assisterande coach Martin Lundmark, det är att det blir tjafs om liberoregler igen.

Vill du läsa mer om regler kan du göra det här.

Någoting som Damer B kan öva på till nästa säsong är att värdera läget, lära oss att placera våra anfall strategiskt samt en hel del mental träning…

Matchens lirare blev Ester som i andra set hoppade in som passare!

Damer B håller tummarna för att vi får chansen att spela om matchen. Om så inte är fallet får vi ändå vara nöjda med säsongens insats och en fjärde plats i tabellen!

/UVBS Damer B + Coacher

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.