Damer C plockar tre fina poäng

Idag var det dags för damer  C att stå öga mot öga mot Jomala IK B. I första matchen mot Jomala lyckades vi stå som segrare efter en tuff femsetare.

Åtta trötta men mycket taggade spelare var på väg till Åland för att försöka vinna de tre viktiga poängen. Redan vid inspike visade vi hur taggade vi var och visade upp ett par fantastiska spikes och servar.

Det var dags för matchstart och lottningen stod till vår fördel så vi fick serva igång matchen. Vi fastnade under några bollar som gjorde att Jomala drog iväg lite, men vi lyckades rädda upp det med en bra servare och en del servess. Första set blev en riktig nagelbitare då vi spelade otroligt jämnt. Till slut lyckas vi få till den sista setbollen och vi vinner setet med 25-20.

I andra set hade nerverna släppt lite och vi visade upp ett mycket bra försvar, otroliga servar och även anfall. I mitten av setet blev vi litet skärrade. Vi tappade kommunikationen och gav iväg några gratisbollar till Jomala. Men som i första set fick vi tillbaka energin och släppte de tidigare misstagen. Vi visade upp fantastiska block, och vann många poäng på vårt anfall. Det var inte lika jämnt längre och vi hade till slut ett till vunnet set som slutade 25-17.

Nu stod det svåra tredje setet för dörren, skulle vi lyckas hålla uppe vår energi och prestation för att vinna tredje set, eller skulle det kanske bli en favorit i repris? Det var jämnt, mycket jämnt i de första poängen, vi spelade riktigt bra. När vi sedan låg under med några enstaka poäng så hamnade vi en servessbubbla. Vi plockade poäng efter poäng och märkte även att Jomala blev ganska skärrade på andra sidan. Vi hade en aktiv baklinje som var beredda på att bollen skulle komma tillbaka och en ännu mera energirik framlinje som blockade i princip allt, detta ledde till en vinst i tredje set med våra starka 25 poäng mot Jomalas 12.

Där stod vi som segrare, slapp en tuff femsetare, hann med färjan hem och med oss från Åland har vi tre poäng.

Nu måste vi alla krypa ner i våra sängar för att ladda ny energi och kraft inför morgondagens bortamatch mot Solna.

/ UVBS Dam C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.