Elitlagets matcher skjuts upp – övriga spelas

Herrelitlaget skulle ha spelat dubbla bortamatcher i helgen, men nu har de flyttats på grund av de skärpta coronarestriktionerna i Uppsala län.

– Utifrån de direktiv Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet gått ut med var det inget att fundera på. Vi kan inte åka till Falkenberg och Örkelljunga utan att bryta mot de riktlinjerna, säger tränare Patrik Törner.

Region Uppsala har ju skärpt restriktionerna i Uppsala län för att minska den ökande smittspridningen av Coronaviruset. Med anledning av detta har Uppsala Volleyboll haft samråd med de större lagidrotterna i Uppland, Svenska Volleybollförbundet, Riksidrottsförbundet, Folkhälsomyndigheten och Upplandsidrotten.

Träning är viktigt ur ett folkhälsoperspektiv. Barn och ungdomar uppmuntras att fortsätta träna. Våra seniorlag kommer också att fortsätta att genomföra träningar på ett coronasäkert vis.

När det gäller matcher under de två närmaste veckorna handlar det om fem matcher, alla helgen 24-25 okt.

Då det är svårt med distansering i samband med resa och logi har herrelitlagets matcher skjutits upp. Herrlaget I Division 1 har en bortamatch i Stockholm, och de kan resa till matchen på ett coronasäkert sätt. Damlagen A och B i Division 1 och 2 spelar båda hemmamatcher på söndag i Bolandskolan. Genom att flytta matchtiderna så att inga lag riskerar att krocka med varandra i omklädningsrummen eller hallen samt en del övriga åtgärder kommer de matcherna att kunna spelas enligt de skärpta rekommendationerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.