Ett fall framåt i jakten på slutspelsformen

Uppsala är på turné i södra Sverige för att spela grundseriens sista två matcher. Helgens första drabbning stod mot tabellsjuan Lund. Trots två setbollar för Uppsala i andra set fick man se sig besegrade i matchen med 3-0. (25-19, 28-26, 25-21).
Foto: Daniel Carlstedt
Efter en period där Covid-19 påverkat truppen i träning och matchförberedelser börjar Uppsala nu ladda om och hitta formen inför slutspelet. I dagens match visade man stundtals upp lovande spel och energi men lyckades trots det inte pressa skånelaget tillräckligt för att kunna utmana om segern.
– Vi spelar riktigt bra idag. Vi följer våran plan och det är jämt hela vägen. Lund spelar bra och deras stjärna August borna är svårstoppad. Trots förlusten tar vi med oss mycket positivt inför slutspelet, säger tränare Patrik Törner.
Två spelare som återhämtat sig efter sjukdom och som visade att dom var redo för spel igen var center Martin Schol och vänsterspiker Erik Soxbo som båda stod för fina prestationer. Martin blev också framröstad internt inom laget för dagens prestation medan Alex Jenkins utsågs av matcharrangören till matchens lirare.
– Det var jättekul att vara tillbaka och kändes väldigt bra både fysiskt och mentalt, kroppen har fått vila och det gick snabbare att hitta känslan än jag trodde. Båda sidorna spelar bra idag och vi har en bra känsla inför morgondagen och kommande slutspel, kommenterar Martin Schol.
Nu väntar övernattning i Helsingborg för laget och uppladdning inför morgondagens match mot topplaget Hylte/Halmstad. Därefter ligger full fokus på slutspelet som startar redan på torsdag nästa vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.