Festen uteblir, men volley-GP spelas

Förra året vann Örebro damernas GP. Kan de försvara titeln i år?

Så här års brukar det vara dags för årets stora volleybollfest i Uppsala – Grand Prix! I år blir det ett mycket avskalat evenemang som Svensk Volleyboll arrangerar i samarbete med Uppsala Volley.

Grand Prix brukar vara volleybollens stora mötesplats med senior-GP, veteran-SM, ungdomens GP och ungdomsläger förutom en rad sammanträden – och de flesta medlemmar i Uppsala Volley brukar engageras som funktionärer. I år blir det enbart fyra herrseniorlag och fyra damseniorlag som kommer till Uppsala för att göra upp om Europacupplatser i Grand Prix.
Enligt rådande rekommendationer är lag i elitserien undantagna från de skärpta råd som gör att idrottsverksamhet är pausad runt om i landet och det gör att Grand Prix kan genomföras för eliten. Samtliga spelare, ledare, funktionärer och domare kommer att genomgå ett snabbtest på plats i Uppsala innan tillträde till arenan. Matcherna spelas utan publik med minimalt antal funktionärer. Deltagande lag får endast vistas i hallarna i direkt anslutning till egen träning eller match. Bronsmatcherna är inställda för att undvika fler kontaktytor än nödvändigt mellan lagen.
Uppsala Volley är nykomlingar i elitserien och har inte lyckats kvalificera sig till GP i år. Vad fattas för att Uppsala ska höra till den yppersta eliten?
– Att få spela GP på hemmaplan är i dagsläget en dröm och en långsiktig plan. Som nykomlingar har vi en bit kvar såklart men genom att bli bättre på alla moment samt att på sikt kunna spetsa truppen kan vi också vara där om några år., svarar tränaren Patrik Törner.
– Vi är ett nykomlingslag och det syns att vi inte har samma erfarenhet av Elitserien som de flesta andra. Vår högstanivå är hög, och spelar vi där kan vi utmana alla lag, men vi behöver höja vår lägstanivå och aldrig spela ”dåligt”, fyller tränarkollegan Michael Jestin i.

FAKTA – GRAND PRIX 2021
Datum: 23-24 januari
Plats/arena: Fyrishov, Uppsala
Regerande mästare: Örebro (dam), Sollentuna (herr)
Officiell turneringssajt: www.grandprixvolleyboll.se

LÖRDAG 23 JANUARI
Semifinaler Dam
10.00 Örebro Volley – Engelholm
12.30 Hylte/Halmstad – Sollentuna

Semifinaler Herr
15.30 Hylte/Halmstad – Örkelljunga
18.00 Sollentuna – Habo

SÖNDAG 24 JANUARI
12.30 Final damer
15.00 Final herrar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.