Halvvägs igenom säsongen – kvalplats till Elitserien nära!

Årets Division 1 Herrar Norra är ofantligt spännande! Det har varit totalt 12 femsetare där UVBS stått för fyra av dessa. I tabellen har upp till sju lag länge legat inom 3 poängs skillnad och det var inte förrän de två sista omgångarna som det blev en liten uppdelning. Toppen är fortfarande jämn där mellan de översta fyra placeringarna endast skiljer två poäng! Hela hösten har varit rafflande, alla har kunnat vinna över alla och säkra poäng har inte hittats någonstans.

UVBS började säsongen med en trevande 3-2 förlust mot rutinerade Bromma KFUM B och den tveksamheten låg kvar några veckor i laget vilket ledde till ytterligare en 3-2 förlust innan laget begav sig till Södertelge för att ta sig an ett av de på förhand tippade topplagen. Nu var Uppsala orädda och trodde sig inte kunna vinna mot ett lag med före detta elitserie-spelare. Nervositeten släppte från tidigare och efter en lång kamp stod UVBS med årets första 3-2 vinst i hand!

Efter detta styrkebesked gick formen starkt uppåt och nu när halva säsongen är spelad ligger Uppsala VBS Herr på en tredjeplats, endast 1 poäng efter serieledarna Solna.

Även årets sista match mot Bromma KFUM A slutade i vinst efter att Uppsalakillarna blockat ned Stockholmarna gång på gång. All osäkerhet från början av säsongen var nu utbytt mot full tillit till laget med stundtals felfritt spel. När man dessutom har en högerspiker som Murtaza Hakimi, som blivit MVP de två senaste matcherna, är det svårt att inte dra på smilbanden då och då. En av de stora styrkorna i årets UVBS Herr A är bredden i truppen. På varje position finns flertalet spelare som gör jobbet lika bra som killen innan och alla bidrar med sitt egna spel. Det gör att UVBS blir svårlästa då alla positioner kan få pass med lika bra utfall. Det har även visat sig i vem som blir framröstad till MVP inom laget då endast Murtaza Hakimi blivit detta mer än en gång. Just Murtaza förtjänar ett extra omnämnande i denna “krönika” som har tagit ytterligare steg i sin utveckling! När Murtaza började i UVBS var han en kille som kunde slå hårt, förra året utvecklades han snabbt till en av UVBS A bästa poängplockare då säkerheten i anfallen byggts upp och i år stärker han den positionen och har framförallt lärt sig att man även får poäng av att vara smart. Sommaren med beachvolleyboll gjorde under för Murtazas spelförståelse!

I denna rafflande tabell kan vem som helst ta hem förstaplatsen och på så sätt få möjligheten att kvala om en plats i Sveriges finrum för volleyboll.

Nu är det dags för välförtjänt vila för att sedan börja vårterminen med en spännande toppmatch mot Bromma KFUM B den 12 januari.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.