Information med anledning av coronautbrottet


Från Svenska volleybollförbundet

Svenska Volleybollförbundet har beslutat att avsluta seriespelet och efterföljande kvalspel i och mellan division 1-3. Svenska Volleybollförbundet utreder skyndsamt vad som ska gälla kring upp- och nedflyttning mellan serierna. Man har även beslutat att ställa in U16-Mästerskapet, som var planerat att avgöras i Falköping 18-19 april. Parterna undersöker tillsammans möjligheten att arrangera tävlingen senare under året.

Allmän information
Svenska Volleybollförbundet uppmuntrar föreningarna att fortsätta med sin ordinarie träningsverksamhet. I tider där många känner oro blir idrotten extra viktig, inte minst för barn och ungdomar. Kompisarna, laget och föreningen skänker trygghet, samtidigt som glädjen som kommer av att röra på sig tillsammans bidrar till en mångsidig och aktiv tillvaro. Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet understryker betydelsen av att idrottsaktiviteter fortsatt arrangeras. Att avbryta dem motverkar de allmänna hälsomålen. Uppsala Volley uppmuntrar också att hålla igång alla träningsgrupper men förstår och respekterar att vissa tränare och spelare kanske vill avbryta sin säsong.

Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens hygienrutiner och råd och riktlinjer som gäller om du känner sjukdomssymtom. Den som har sjukdomssymtom eller upplevt sådana under de senaste två dygnen ska inte delta i träningsverksamhet. Den som är frisk kan delta som vanligt. Däremot rekommenderas att all onödig kontakt mellan och inom lagen/lagledningen/domare och funktionärer begränsas. Svenska Volleybollförbundet rekommenderar att handskakningsceremonier mellan lag, domare och funktionärer undviks innan, under och efter match.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.