Herrar A drar längsta strået mot serieledarna

Efter två helger av förlust i femte set gick herrlaget för vinst i söndagens match mot Södertelge B, som var serieledare efter de två första omgångarna.
Även denna helg gick matchen till 5 set men nu visade det sig att övning ger färdighet då grabbarna från Uppsala vann säsongens 15e spelade set på tre matcher!

Matchen började starkt för Uppsala där stort fokus las på serve. Södertelges mottag fungerade inte vilket skapade frustration hos hemmalaget och UVBS kunde komfortabelt ta hem första set med 18-25.

Andra set svängde ordentligt då Södertelge fått ordning på sitt spel vilket överraskade gästerna. Efter 20 snabba minuter hade Södertelge tagit hem setet med 25-15.

Det tredje och fjärde setet var en jämn kamp med bra side-out där UVBS tar hem set tre. I mitten av fjärde setet landar Uppsalas passare, Maisam Zahir, på en Södertelgespelares fot och måste gå av planen med en stukad fot. På grund av sjukdomar och skador får då Uppsala gå över till ett tvåpassarsystem resten av set 4. På ren vilja tar UVBS ikapp något men Södertelge vinner set 4 med 25-19.

Spänningen är olidlig och alla undrar hur UVBS ska komma tillbaka från en sådan situation.

Ut ur center-dimman kliver lagkapten Adrian Norrby och axlar passarpositionen! Med mycket kämparglädje och smart spel lyckas Uppsala gå till sidbyte med en 8-6 ledning och efter att Södertelge sprätt upp bollen i det låga taket på en monsterdefence från Klev Diamanti är segern säkrad med 13-15 i Uppsalas favör.

Till grund för helgens vinst ligger hårt jobb med defence och block som verkligen lönade sig idag. Hamid Ehsani var en mur i centerblocket och blev framröstad till matchens lirare!

Nu står två helgers matchuppehåll på schemat för Uppsala VBS Herrar A som den 10 november möter Teknikum i årets första Uppsala-derby!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.