Jätteintresse för volleyboll i Uppsala

Damernas framgångar i tv-sända volleyboll-EM har höjt intresset för sporten. Det märker även Uppsala Volley av. Nu har man en lång kö på folk som vill börja spela volleyboll.

Redan innan dam-EM var ungdomsverksamheten blomstrande i Uppsala Volley. De senaste åren har antalet barn och ungdomar växt snabbt, inte minst sedan man börjat med Kidsvolley för de allra yngsta. Att Uppsala Volley är en av landets största ungdomsklubbar märks när de p g a covid uppskjutna ungdomsmästerskapen genomförs nu i höst.
– På de öppna U18-mästerskapen i Jönköping den gångna helgen deltog Uppsala med fler lag än någon annan klubb och vid kommande helgs stora ungdomstävling Mikasa Challenge i Örebro, för ungdomar födda 2006 och senare, kommer inte mindre än tio lag från Uppsala. Bara erkänt duktiga ungdomsklubben Habo har fler, berättar Lars Bergman, kassör i Uppsala Volley.
– Vi hade redan kö på folk som vill börja spela volleyboll, framförallt flickor, och nu efter EM får vi förfrågningar nästan varje dag. Vi skulle både behöva mer halltid och fler ledare för att kunna tillgodose intresset, säger Lars Bergman.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.