Omstart för Uppsala Volley

 

Adam Ndiaye förstärker Uppsala Volleys trupp inför vårterminen.

Efter en tung höst och ett långt jullov startar Elitserien om till helgen för Uppsala Volley, som ligger sist i tabellen. De möter Falkenberg på bortaplan och det blir en omstart på flera sätt, då båda australierna har lämnat klubben och istället har man hämtat en ny högerspiker från Polen.

Det var en turbulent höst för Uppsala Volley på flera sätt. Båda passarna har varit skadade och de australiska spelarna har av olika orsaker lämnat klubben. Nu hoppas man på mer arbetsro och en bättre vårtermin, där man ska göra allt för att undvika kvalspel. Efter grundserien går de åtta bästa till slutspel, övriga två får spela förkval om vem som ska tvingas kvala mot div 1-lag.
– Vi valde tillsammans med Jimmy Carlyle att avsluta kontraktet och vi hjälpte honom vidare till Vingåker. Det är en bra kille som har ett stort klubbhjärta och vi önskar honom all lycka på sin fortsatta jakt på proffsliv! säger sportchefen Adrian Norrby.
Han har det inte lika förspänt som en del andra sportchefer. Uppsala Volley har inte råd att betala några spelare utan de måste försörja sig själva vid sidan av spelet. Harrison Mcbean lyckades inte ordna något jobb och blev tvungen att resa hem till Australien.
– Istället lyckades vi skriva kontrakt i sista minuten innan transferfönstret stängde den 15 december med polacken Adam Ndiaye, som vi hade haft kontakt med redan innan säsongen, fortsätter Adrian Norrby som också berättar om andra förändringar i spelartruppen.
– Vi är ju en stor förening där vi kan plocka spelare mellan lagen, så nu har vi plockat upp Arvid Hillgren, Carl Lahne och Love Rudebeck i A-truppen. Gustav Molin har lämnat liberoplatsen för att åter vara vänsterspiker.
– Det kommer i praktiken att bli jättesvårt att ta sig till slutspel men vi har så klart inget annat mål än att göra det. I någon bemärkelse finns det liksom ingenting annat att tänka på än att försöka vinna varje boll vi spelar, säger tränaren Michael Jestin.
– Vi behöver få in Adam i systemet nu, men han är snabblärd av sig så det går bra. Det största problemet är att vi har haft skador på båda våra passare vilket gjort att kontinuiteten på träningen har lidit och det har tagit längre tid att uppnå det snabbare spel vi strävar efter. Nu börjar vi närma oss den nivån vi hade hoppats ha i början av säsongen, berättar Michael Jestin.
– Med den trupp och medelålder vi har bygger vi långsiktigt. Det handlar om att bygga erfarenhet och kunskap som kan ta oss långt på sikt, säger Adrian Norrby till sist.

 

Uppsala Volleys matcher 2023
Lör 14 jan 16:00 Falkenbergs VK – Uppsala Volley
Sön 29 jan 13:45 Uppsala Volley – RIG Falköping (Tiundahallen)
Lör 4 feb 14:30 Sollentuna VK – Uppsala Volley
Sön 5 febr 15:00 Uppsala Volley – Hylte/Halmstad
Lör 11 feb 15:00 Uppsala Volley – Örkelljunga VK
Lör 18 feb 14:00 Vingåkers VK – Uppsala Volley
Sön 19 feb 15.00 Uppsala Volley – Södertelge
Lör 25 feb 16:30 Hylte/Halmstad – Uppsala Volley
Lör 5 mars 15:00 Habo Wolley – Uppsala Volley
Lör 11 mars 15:00 Uppsala Volley – Floby VK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.