Uppsala Volley siktar på semifinal

Patrik Törner kliver av som tränare vilket betyder att Michael Jestin blir ensam huvudtränare i Uppsala Volley i år. Med förre lagkaptenen Adrian Norrby som sportchef vid sin sida siktar man på semifinal i år.

För drygt tre år sedan påbörjades resan mot toppen. Då inledde Uppsala Volley en satsning på att ta det anrika laget, som vann SM 1994, tillbaka till volleybollens finrum. Bröderna Patrik Törner och Michel Jestin samt Adrian Norrby var de drivande och man samlade ihop ett lag som ville träna hårt och satsa mot eliten. Med Patrik och Michael som tränare och Adrian som lagkapten gick laget genom div 1 utan förlust och avancerade till elitserien. Första året nådde man åttondelsfinal, i våras kvartsfinal och nu siktar man på semifinal.
I år är Michael Jestin ensam huvudtränare eftersom Patrik Törner inte hinner kombinera sitt civila liv med en tränarkarriär. Adrian Norrby har lagt skorna på hyllan efter en lång karriär, men har blivit sportchef. Till sin hjälp kommer Michael att ha Edin Numanagic och Martin Löthberg som assisterande tränare samt en scoutman som inte är helt klar än.
– Det är självklart en förlust att Patrik inte kan vara med längre. Patrik är inte bara duktig på volleyboll utan också en väldigt bra person när det kommer till lagbygge. Han är motiverande och bra på att skapa sammanhållning. Där kommer vi att sakna honom, säger Michael Jestin.
Den första säsongen i elitserien var Patrik huvudansvarig, ifjol var det Michael som hade det största ansvaret.
– Jag känner att jag blivit mer bekväm i min roll och mer övertygad om vad jag vill åstadkomma. Min styrka som tränare är nog min analytiska kapacitet och min empati. Jag är väldigt rationell av mig, men kan samtidigt se människan inuti spelaren.
När Michael analyserar förra säsongen tycker han den trots allt blev okej.
– Vi började starkt men fick problem med skador på några startspelare senare under hösten. Det gjorde att vi tappade en del av vad vi byggt upp och fick börja om. Det gjorde att vi inte nådde ända fram, men målsättningen nu är densamma som för ett år sedan. Vi vill vara ett semifinallag, avslutar Michael Jestin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.