Uppsala Volleyboll tillsätter elitansvarig och sportchef

I våras vann UVBS herrar division 1 men valde att tacka nej till Elitserien då man vill stärka upp organisationen kring elitlaget innan man tar steget upp i högsta serien.

Nu har klubben tagit nästa steg på den vägen då man rekryterat en elitansvarig samt en sportchef. Elitansvarig och den som ska leda den nya elitorganisationen blir Anders Johansson. De som följde volleybollen i Uppsala på 80- och 90-talet känner säkert till Anders. Han ledde Uppsalas damer till SM-guld 89 och 93. Efter flera år där han bara följt volleybollen från avstånd är han nu redo att kliva in igen för att ta Uppsala Volleyboll tillbaka till toppen.
– Det ska bli fantastiskt kul att få vara med i arbetet med elitsatsningen, säger Anders Johansson som  kommer att ha ansvaret för det övergripande arbetet kring elitlaget.

 

För lagbygget och det sportsliga kommer nytillsatte sportchefen Lisa Dahlman att ansvara. Lisa har lång erfarenhet av svensk elitvolleyboll, framför allt som spelare både i juniorlandslaget och i elitserien. I det civila är Lisa utbildad HR-strateg vilket också kan komma till nytta som sportchef. Lagbygget inför hösten har redan kommit en bra bit på vägen nu när Lisa kommer in för att hjälpa till och se över vilka ytterligare pusselbitar som ska läggas.
– Att få skruva upp engagemanget från sidlinjen känns klockrent. Med min erfarenhet både som spelare och i mitt arbete hoppas jag att jag kan bidra till UVBS framgångar, säger Lisa.

Uppsala Volleybolls ordförande Anders Karlsson är mycket nöjd med att klubben lyckats knyta till sig så erfarna och kompetenta personer.
– Det är mycket glädjande att se hur arbetet med UVBS spelartrupp och elitorganisation växlar upp. Med Lisa och Anders i vår organisation tillför vi massor av kunnande och erfarenhet, något som kommer väl till pass i vår satsning mot Elitserien, säger han.

I dagsläget består UVBS herr av en bruttotrupp på 26 spelare som tränar för fullt. Tanken är att truppen under sommaren ska bantas  ned till 14-16 spelare som sedan kommer att utgöra huvudtruppen under kommande säsong.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.