Uppsalaynglingar på jättelik veteranturnering

I helgen har ett antal uppsalaspelare, modell äldre, varit i Finland och spelat den gigantiska veteranturneringen i Tammerfors för elfte gången. I år kunde man för första gången ställa upp med ett lag i +65-klassen utöver det i +60-klassen. Några inlånade spelare från Mellansverige fanns med i den totalt 17 man starka truppen.

– Vi upptäckte turneringen för elva år sedan då vi började tycka att vi blivit lite gamla för veteran-SM som då bara hade +35-klass. Sedan dess har vi åkt hit vartenda år, utom förra året då det blev inställt, säger Wolf Pedersen som varit med alla gånger.

– Vi fick en riktig whaoh-känsla första gången vi kom in den jättelika hallen och hela golvet var fyllt av volleybollplaner med ”gamlingar” som spelade. Det var då vi satte målsättningen att hålla på tills vi kan spela i +80-klassen, säger Anders Karlsson som också varit med alla gånger.

Totalt deltog 85 lag i årets turnering, med klasser från +40 till +75. Det var färre än vanligt, förmodligen beroende på pandemirestriktionerna. Nu saknades helt lag från Estland, Ryssland och andra östländer. Flest lag deltog i klasserna 60, 65 och 70.

Uppsalalagen kanske inte gjorde några större avtryck i resultatlistan, men vi hade roligt och alla fick mycket speltid. 65-laget blev åtta av tolv lag i sin klass och juniorerna i +60-klassen blev 13:e av 14 lag. Bättre gick det för det tredje svenska laget på plats, Bromma XO, som tog brons i +55-klassen.

Teknikum A i +65-klassen: St fr v: Lars Bergman, Mikael Hallberg, Lennart Neovius, Owe Englund och Anders Johansson. Knäst fr v: Håkan Roos, P-A von Scheele, Wolf Pedersen, P-A Pettersson och Åke Lager.

Teknikum J i +60-klassen: St fr v: Tomas Andersson, Rigo Derler, Joakim Svenningsson och Lars-Göran Pettersson.  Knäst fr v: Johan Bergström, Anders Karlsson och Björn Peterson.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.