Vinst i Division 1: Nu siktar UVBS Herr på högre höjder

Inget poängtapp i någon match gjorde att Uppsala VBS Herr tillslut vann Division 1 Norra med fyra poäng mer än andraplatsen Säter, trots lika många vunna matcher. Lagets säsong blev bättre och bättre desto längre den pågick då tre av fyra förluster kom i lagets första tre matcher och under hela februari och mars var laget obesegrat. Nu börjar arbetet för ännu större framgångar.

UVBS Herr säkrade hem Division 1 i samband med bortavinsten mot Jomala.

– Det har varit ett spännande år där bredden i truppen visat att UVBS är Sveriges starkaste division 1 lag, säger tränare Simon Jepsson och fortsätter. Jag är väldigt tacksam till alla som varit med i denna säsongen på ett sätt eller annat.

Lagets stora omsättning av spelare, totalt 18, visade sig gynnsam under dom sista matcherna. Man började hösten med 16 spelare med fyra skadetapp under säsongen och två spelare som föll av på grund av arbetssituation.

Säsongen 2015/16 vann UVBS Division 1 övertygande och tog sig till ett elitseriekval där man föll på mållinjen och missade en elitserieplats med endast en förlust. Sedan dess har laget gått igenom ett generationsskifte och en stor omställning. Nu är man tillbaka i toppen av tabellen och jobbar mot att åter kunna ta sig till volleybollens finrum.
– Vi hade kunnat tacka ja till ett kval redan i år och haft bra chanser att ta steget upp men vi behöver bygga vidare på organisationen i klubben först så satsningen kan vara hållbar, säger klubbens ordförande Anders Karlsson.

Även lagets kapten Adrian Norrby, som är tillbaka i moderklubben efter flera säsonger i Elitserien, ser fram emot att se hur långt laget kan gå.
– Det här laget har verkligen stor potential och jag är stolt över att få vara med och leda det, säger centern. Det finns en stor spelarbas inom Uppsala Volley och vi har visat oss vara bra på att producera duktiga spelare, vilket vi också visat med dom 18 spelare som bidragit till att vinna serien i år.

Adrian Norrby har lett laget i block- och anfallsstatistik och röstades fram till “Årets spelare” av sina lagkamrater. Han är ödmjuk inför utmärkelsen och har snarare blicken vänd mot framtiden.
– Det var min uppgift som lagkapten och med den erfarenhet jag har att leda laget men självfallet är jag jätteglad över uppskattningen. Får bara klubben till en bra organisation så är vi snart ett av landets topplag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.