41-årig veteran förlänger med Uppsala Volley

 

Erik Soxbo var lagkapten när Uppsala Volley föll ur elitserien för 15 år sedan. I höst är han tillbaka i elitserien med sitt lag. 41-årige Erik fortsätter ännu en säsong.

– Det känns overkligt, men fantastiskt att åter vara tillbaka i elitserien. Jag tror vi kommer att överraska, det finns mycket talang i truppen. Kan vi få ut den på planen kan det gå hur som helst, säger Erik Soxbo om comebacken.

Erik Soxbo är en känd i profil i uppsalavolleybollen. Sedan han började 1997 har han spelat i de klubbar som finns och har funnits – Uppsala TV, UVK, Plazir, UVBS och Teknikum. Dessutom har han i par med Tobias Nöjd vunnit veteran-SM i beachvolley för Fyrisbeach.

Vad är det då som driver Erik Soxbo att fortsätta ytterligare en säsong?

– Jag vill fortsätta att testa mina gränser. Det är otroligt roligt att träna på den här nivån, och jag trivs i lagbygget som Patrik Törner, Michael Jestin och elitgruppen satte ihop under förra våren. De nya värvningarna gör det bara bättre.

– Erik är en otroligt bra lagspelare som ställer upp för gruppen och jobbar hårt hela tiden. Det känns kul att han trots sin ålder satsar vidare för spel i elitserien. Hans rutin är viktig för laget och de yngre spelarna, säger tränaren Patrik Törner som för övrigt också spelade i laget som föll ur elitserien 2005.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.