42-årige Erik Soxbo satsar vidare

Erik Soxbo skriver på för en säsong till och Anders Johansson ser nöjd ut.

Han var med när Uppsala Volley föll ur elitserien för 17 år sedan. Han är fortfarande kvar i laget och har nu bestämt sig för att satsa en säsong till, den 42-årige Erik Soxbo.

– Vi fick ju knappt spela inför någon publik förra säsongen, så det är klart att jag måste fortsätta. Det ska bli så kul att få spela inför vänner och familj på läktaren, säger Erik Soxbo.

Förra säsongen fick Erik spela ganska mycket och gjorde stor nytta med sin servemottagning och sitt kloka anfallsspel.
– Comebacken i elitserien gick bättre än jag väntat mig. Jag hade som mest förhoppningar om att få slå första serven i premiärmatchen för att sedan bli bänknötare, säger Erik med ett skratt.

Tränaren Michael Jestin är lyrisk över att ha ”Sockan” kvar i truppen.
– Sockan är milleniets Uppsala volleyboll-profil. För 17 år sedan, när klubben senast var i Elitserien var jag 13 och Sockan var en av mina idoler. Idag är jag 30, Uppsala tillbaka i Elitserien, och Sockan är fortfarande på planen och fortfarande min idol. Han gör allt man begära av en volleybollspelare.

– Vi fick behålla fler spelare än jag trodde från förra säsongen, och har kompletterat med några spännande nyförvärv. Jag tror vi kommer vinna fler matcher och ha en större kontinuitet, säger Erik Soxbo till sist om den kommande säsongen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.