Ännu en libero klar för Uppsala Volley

Simon Apelthun (f d Stenlund) fortsätter som libero i UVBS. Förra säsongen delade han och Theo Biström på sysslan och det ser ut att bli så i år också. Den förre passaren Peter Anundgård skulle ju bli libero i år, men på första lagträningen skadade han hälsenan och blir sannolikt borta större delen av säsongen.

Simon började spela volleyboll hemma i Sundsvall och kom till Uppsala för tio år sedan. Efter spel i Teknikum fick han plats i UVBS, där han spelat både vänsterspiker och center. På senare år har det dock blivit mest som libero på grund av krånglande knän. Idag är han utbildad fysioterapeut och vet själv hur han ska behandla sina problem.

– Jag vet ju vad jag behöver göra för att bli bättre, men tyvärr fick jag detta problem redan innan jag var utbildad. Jag körde på lite för länge vilket inte var bra, säger Simon Apelthun.

Simon har spelat mycket beachvolley på somrarna, med sådan framgång att han även fått spela på Swedish Beach Tour.

– I sanden fungerar det att hoppa, men jag får vara noga med att inte hoppa inne på ett hårt golv för att det inte ska bli värre.

– Det känns jättebra att Simon kommer in i truppen nu när Peter Anundgård är långtidsskadad. Simon har en otroligt hög högstanivå och är magiskt bra på hårt försvar. Vi kommer att fortsätta jobba med övriga delar i spelet så Simon blir en ännu mer komplett libero, säger tränare Patrik Törner.

– Det ska bli superkul att få spela i högsta serien. Det är ju en stor nivåskillnad på de lagen vi spelat mot tidigare och de i elitserien, så utmaningen för mig och laget kommer att vara väldigt utvecklande. Men vi har bra spelare och unga talanger, så jag tror på att inom några år kan vi vara uppe och fajtas om topplaceringar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.