Ännu en veteran förlänger med Uppsala Volley

Han kanske mest har fokuserat på beachvolley de senaste åren, men nu siktar 36-årige Lawrence Montas på att spela i elitserien i volleyboll igen. Han har sedan tidigare gjort sex säsonger i högsta serien, med Uppsala Volley och Sollentuna VK.

– Jag känner mig i bra fysisk form och har inga skador. Det känns lite som sista chansen, och det känns också som ett eventuellt roligt avslut att få ge tillbaka till min moderklubb, säger Lawrence Montas.

När han var 14 år hade han tröttnat på basket och gick med i ett nystartat ungdomslag i volleyboll. Talangen visade sig snabbt och Lawrence gjorde några säsonger i Uppsala Volley innan han värvades till Sollentuna. Där fortsatte han att utvecklas och fick också spela några landskamper.

Det är framförallt i sanden som Lawrence har skördat sina största framgångar tillsammans med Kjell Ruth. Det har blivit ett SM-guld, ett silver och fyra brons. Nu är de veteraner och tog förra veckan silver i 35-årsklassen.

– Det känns oerhört bra att vi får med Lawrence i laget. Han bidrar med mycket rutin och energi. Han är en spelare som ställer väldigt höga krav på sig själv och sina lagkamrater, vilket behövs nu när vi spelar i elitserien, säger tränaren Patrik Törner.

– Jag har inte följt elitserien så noga de senaste åren så det är svårt att säga något om våra chanser.
Min eget mål är att prestera på riktigt hög nivå och hjälpa laget att nå så långt som möjligt, avslutar Lawrence Montas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.