Äntligen elitserie-comeback för Uppsala Volley


Bakre raden från vänster: Lisa Dahlman (sportchef), Adrian Norrby, Lawrence Montas, Martin Schol, Oskar Trozell, Edvard Nordlund, Patrik Törner (coach)
Främre raden från vänster: Erik Soxbo, Pontus Fredstam, Theo Biström, Simon Apelthun, Alex Jenkins, Murtaza Hakimi
Saknas på bild: Michael Jestin (coach), Daniel Fridolfsson, Simon Kärrman, Filip Hammarström, Gustav Molin, Peter Anundgård

På söndag gör Uppsala Volley comeback i elitserien efter 15 års frånvaro. De möter Vingåker i Fyrishov, dock utan publik. Det blir tuffast möjliga motstånd, då Vingåker värvat flera landslagsmän i år.

– Det ska bli kul att möta Vingåker hemma i premiären. Vingåker har flera rutinerade landslagsspelare så all press kommer att ligga på dem och allt annat än en seger skulle göra dem besvikna, säger Uppsalas tränare Patrik Törner, som var spelare i det lag som föll ur elitserien för 15 år sedan.
Tidigare år har Vingåker ofta kämpat i de nedre regionerna, och har något år också tvingats kvalspela mot just Uppsala för att hålla sig kvar i elitserien. Till årets säsong har de förstärkt rejält. Förre landslagspassaren Dardan Lushtaku är spelande tränare, Linus Ekstrand kommer från proffsspel i Belgien och Jens Ahremark och Tomasz Mroz kommer från det nedlagda topplaget Linköping.
– Vi kommer självklart att gå in för att vinna och göra allt för att störa dem. Får vi press på dem och det är jämnt över 20-20 då vinner vi! säger Patrik Törner.

Uppsala Volley har tränat bra i sommar och höst och ligger väl framme jämfört med den här tidpunkten förra året.
– Förutom några förkylningar har alla varit friska hela tiden. Alla de nya spelarna har kommit in bra i laget och det känns verkligen att vi fått ihop gruppen och att alla drar åt samma håll, säger Patrik Törner.
– Vi har fått bra kvitton under de träningsmatcher vi spelat och vi känner att inget lag kommer att kunna vinna enkelt mot oss.

Tyvärr får elitseriecomebacken ske inför tomma läktare på grund av covid-19-restriktionerna.
– Vi har jobbat på att få till en lösning men har nu tagit beslut om att spela utan publik. Vi tar nya tag och försöker hitta en hållbar lösning inför nästa hemmamatch mot Floby två veckor senare, säger elitansvarig Anders Johansson.

Matchen kommer att streamas här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.