Äntligen kan Uppsala Volley ha coacherna vid planen

Michael Jestin satt högst upp och förde statistik för att undvika smitta. Han fick ändå covid-19 och nu när han blivit frisk kan han flytta ner till planen.

På torsdag är det dags för den första åttondelsfinalen för Uppsala Volley mot Södertelge hemma i Fyrishov. Nu kan tränarduon Patrik Törner och Michael Jestin äntligen coacha tillsammans.

När Uppsala har spelat hemma i Fyrishov har bara en av tränarna, Patrik Törner, funnits nere vid planen för att coacha laget. Den andre tränaren, tillika hans bror, Michael Jestin har suttit så högt upp på läktaren man kan komma med en dator. Bröderna har sedan haft en öppen mobiltelefonkontakt med varandra under hela matchen.
Orsaken var Michael Jestin tillhör en riskgrupp och ville hålla bättre avstånd för att undvika att bli sjuk. På träningarna har han inte heller befunnit sig på golvet utan på läktaren och han reste inte med till bortamatcherna. Michael drabbades av covid-19 ändå, även om det är oklart om det var via volleybollgänget eller på annat sätt han smittades.
– Det blev dock en väldigt mild infektion, knappt ens feber, och jag är näst intill helt återställd. Lite trötthet är det enda som är kvar, berättar Michael Jestin.
– Det innebar att jag i helgen hängde med ner till Lund och Halmstad. Jag har tidigare suttit hemma och tittat på livesändningarna och varit med över telefon när Patrik coachat under bortamatcherna.
– Att jag nu kan sitta på bänken bredvid honom gör det hela så mycket lättare. Vi kan enklare prata med varandra och det går därför snabbare att ta beslut och sedan kan även jag ge direkt coaching till spelarna under time-outerna. Det är en stor fördel, fortsätter Michael.
Tränarna har delat upp uppgifterna så att Michael via ett speciellt dataprogram för statistik över matchen så man får en mer precis bild på vad som händer och kan göra mer precisa taktiska beslut. Patrik är den som står vid sidlinjen och peppar spelarna och ger taktiska råd. Även sportchefen Lisa Dahlman, som i en del matcher tvingats coacha laget på egen hand, finns med på bänken.
– Hon scoutar motståndarnas anfall. Jätteskönt att vi äntligen kan vara coacher tre på bänken, säger Patrik Törner.

Åttondelsfinalen spelas i två matcher. Södertelge kommer till Fyrishov torsdagen den 4 mars, medan returen spelas i Södertälje lördagen den 6 mars. Vinner lagen var sin match, oavsett setskillnad, så spelas ett avgörande ”golden set” direkt efter andra matchen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.