Äntligen match – tyvärr utan publik

 

Adrian Norrby jublar över att han leder elitseriens blockliga.

Efter tre veckors ofrivilligt uppehåll är det åter dags för match för Uppsala Volley. På lördag kommer Habo på besök till Fyrishov för en match utan publik.

På grund av coronarestriktionerna flyttades de båda bortamatcherna mot Falkenberg och Örkelljunga på framtiden. Men på lördag ska det bli match igen efter tre veckors uppehåll.
– Det ska bli kul att få spela match igen. Alla i laget är sugna på att få dra på matchstället igen, säger tränaren Patrik Törner.
Habo, en av svensk volleybolls talangfabriker, står för motståndet. De har i många år hört till de ledande klubbarna i samtliga ungdomstävlingars åldersklasser. Nu har en del av dessa unga talanger blivit gamla nog att platsa i A-laget även om det tyngsta lasset dras av lettländaren Harald Regza och förre proffsspelaren Erik Sundberg.
– Habo är ett bra lag så det gäller att vi gör en riktigt bra match om vi ska ha en chans. Men vi har ju visat att vi kan skaka rutinerade elitserielag, säger tränaren Patrik Törner.
Efter fem omgångar av volleybollens elitserie toppar Uppsala Volleys lagkapten Adrian Norrby blockligan. Han har noterats för 20 poänggivande blockeringar, vilket innebär 1,11 block per set.
– Det hade jag inte ens kunnat drömma om. Jag har ju spelat flera säsonger i Tierp, men aldrig varit i närheten av denna utdelning, säger Adrian Norrby.
Han är varken längst eller hoppar högst av centrarna i elitserien. Vad gör honom då till en sådan super-
blockare?
– Nej jag har aldrig levt på min fysik utan mer på spelförståelse och blockteknik. Men jag har aldrig varit i så bra fysisk form som nu, kanske kombinationen har gett resultat just i år! säger Adrian Norrby.
Tyvärr kommer matchen att spelas utan publik på grund av de nya restriktionerna för Uppsala län.
– På grund av den senaste tidens utveckling har vi fattat beslutet att återigen spela utan publik. Det känns otroligt tråkigt men samtidigt som det rätta i nuläget. Vi hoppas att våra supporters har förståelse och nöjer sig med att följa matchen hemma via streaming, säger elitansvarig Anders Johansson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.