Bästa nykomlingen på 20 år

 

Bästa nykomlingen på över 20 år! Hur satsar man för nästa säsong? Varför vill man inte ha proffs i laget som alla motståndarna? Läs intervjun med Uppsala Volley-tränaren Patrik Törner.

Gick comeback-säsongen bättre eller sämre än väntat?
Vi har gjort en riktigt bra första säsong. Vi hade höga resultatmål som vi kanske inte riktigt nådde upp till, men prestationsmässigt har vi kommit långt och vi har blivit mycket bättre individuellt och som lag. Och tittar man på antalet vunna matcher är vi den bästa nykomlingen på över 20 år!

Vilka delar av spelet är du mest nöjda med?
Vårt block- och försvarsspel har vi utvecklat och gjort bra under säsongen. Sen behöver vi bli bättre i servemottagning och anfall.

Vilka spelare har utvecklats mest?
Alla har tagit stora kliv. Både de som spelat länge, och de som gör sin första elitseriesäsong. Extra kul att Oskar Trozell slutar topp 10 i poängligan under sin första säsong i elitserien.

Vad betydde det att ha veteraner som Soxbo och Montas med?
Det ger rutin och trygghet till laget.

Vad behövs för att placera sig högre upp nästa säsong?
Alla andra lag har ju proffs, så det är väl det tråkiga svaret. Men vi är övertygade att vi kan utveckla vårt lag och redan nästa år vinna fler matcher med i stort sett samma lag, utan dyra proffs.

Finns det något att avslöja om truppen? Någon som lägger av? Nyförvärv på gång?
Vi ska utvärdera denna säsong och sedan ha personliga samtal med alla. Vi tror och hoppas att de flesta vill fortsätta. Sedan har vi kontakt med flera nya spelare som vi tror på. Så förhoppningsvis kan vi även förstärka truppen lite.

Har ni råd att skaffa utländska proffs som de flesta andra lag?
För oss som tränare känns det bortkastade pengar att köpa proffs för att hamna på sjätte plats i stället för åttonde plats. Vi tycker att det är bättre att satsa på våra egna svenska spelare så länge vi är ett mittenlag. För att vinna ett SM-guld längre fram kan det vara en annan fråga.

Hur ser våren och sommaren ut för truppen?
Vi tränar på som vanligt, men med mer fokus på fys. Det positiva med att säsongen är över redan nu är ju att vi kommer kunna lägga mer tid på fys och teknikträning än de övriga lagen i elitserien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.