Borta mot Vallentuna

Klockan 11:45 i Lördags gjorde UVBS dam B sig beredda för inspike i Tellushallen, Vallentuna. I förra mötet, i Uppsala Cup, förlorade B-laget mot Stockholmslaget och det var många som var revanschlystna. Under den gångna veckan hade träningarnas fokus legat på att placera anfallen, då Vallentuna har ett par riktigt bra spelare man inte vill lägga bollen på.

I första setet spelade vi förvånansvärt dåligt. Ingenting verkade fungera. Servarna var mycket mer pressade än vad vi är vana vid, dåligt beslutstagande och kommunikationen inom laget saknades. 25-12 till hemmalaget. Andra setet inledde Vallentuna med en utklassning; 12-0 vid första rotationen. Vi provade att ta in nya servmottagare och ändra uppställningar men ingenting verkade fungera och självkänslan i laget sjönk kraftigt. Tränare Timo tog en Time Out och påminde oss om att sträcka fram armarna i mottagen, ner med hakan och dämpa bollen. Precis det hade vi tränat på i veckan men tyckts under andra set helt glömt bort hur man skulle göra. Med detta i tankarna gick vi tillbaka in på plan och tog tillbaka poängen. Tyvärr räckte inte bra mottag utan Vallentuna tog hem även detta set, 25-15.

I tredje set hände det någonting, det poängmässigt överlägsna hemmalaget verkade bli trötta och slog mycket i nät. I kombination med vår revanschlust och att vi hade hittat tillbaka till våra anfall tog vi hem setet med 5 poängs marginal. Vi var taggade på ett fjärde, och därefter ett femte, set men vi kände även att energin började tryta.

Fjärde set förlorades med 25-16 och vi kunde konstatera att Vallentuna var idag det bättre laget. Vi kände nog alla att vi kunde ha spelat bättre, både som lag och som individuella spelare. På den ljusa sidan hade vi väldigt få servemissar, och domaren tyckte att vi hade gjort stora framsteg från förra säsongen. Men det finns även mycket att träna på, exempelvis kommunikation, improvisation samt att minimera våra egna misstag.

UVBS B laddar om inför nästa helg där ni hittar oss samt gästande Täby Volley i Bolandsskolan, lördagen den 12 November. Matchstart 10:00, hoppas vi ses!

/UVBS B + Coacher

uvbsAmanda och Bella taggade på match.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.