Bortamatch mot serieledarna

Det finns ett lag som har stått ut i elitserien i volleyboll denna säsong. Det är de regerande svenska mästarna Hylte Halmstad. De har inte förlorat en enda match och bara fyra set. På lördag reser Uppsala Volley till Halmstad för att möta dem.

– Det är ju ett jättebra lag så det blir en tuff match, men också rolig att spela. Vi måste våga spela på gränsen av vår förmåga och till och med försöka pusha den gränsen. Och sedan är ju vi bra på att slita och aldrig ge upp, säger tränaren Michael Jestin som minns att man var nära att ta ett set vid hemmamatchen i höstas.
– Inte konstigt att de dominerar som de gör. De har de absolut bästa utländska spelarna i serien och de har även många av de bästa svenska, både unga lovande spelare och veteraner som Markus Nilsson.
Nästa helg väntar två uppskjutna hemmamatcher, mot Örkelljunga och Falkenberg, innan kvartsfinalerna tar vid. Ettan i grundserien får välja sin kvartsfinalmotståndare bland de lag som kommit sjua och åtta. Det kan alltså bli så att Hylte/Halmstad är Uppsalas blivande kvartsfinalmotståndare.

Återstående matcher i grundserien
Lör 26/2 15.00 Hylte/Halmstad – Uppsala Volley
Lör 5/3 16.00 Uppsala Volley – Örkelljunga
Sön 6/3 16.00 Uppsala Volley – Falkenberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.