Bra matchhelg för UVBS herr


I helgen blev det fyra matcher för UVBS herr som spelade elitturneringen i Södertelge. Det blev två segrar och två förluster.

– Det känns som om vi ligger ganska bra till spelmässigt vilket känns positivt, säger coach Patrik Törner.

Lördagen inleddes mot fjolårets GP-vinnare och seriesegrare Sollentuna. Sollentuna har samma trupp som i fjol förutom passare där man värvat en duktig kanadensisk passare. Så Sollentuna kommer garanterat vara med och slåss om både GP-guld och SM-guld även i år.

Uppsala-Sollentuna 0-3 (23-25, 19-25, 8-15)
Kommentar från coach Patrik Törner:
”Vi börjar bra och följer vår plan hela tiden samt justerar lite eftersom när vi ser hur Sollentuna spelar. Det är ett set som kan gå åt båda håll men i slutändan är Sollentuna lite starkare. Efter första sets urladdning mot fjolårets gigant orkar vi inte riktigt ladda om och får kämpa hela tiden för att hänga med. Positivt är såklart att vi spelar runt på nästan hela laget och många spelare får komma in och känna på hetluften.”

Efter lunch på lördagen stod RIG Falköping för motståndet.
Uppsala-RIG Falköping 3-0 (25-9, 25-16, 15-10)
Kommentar från coach Patrik Törner:
”Här ställer vi bland annat upp med två av våra nyförvärv Pontus Fredstam och Gustav Molin som tog studenten från RIG Falköping i våras. Vi spelar stabilt och enkelt spel från start och då märks det att det unga RIG-laget inte kan hålla jämna steg och vi vinner matchen komfortabelt. Extra kul så klart att Pontus och Gustav (som båda är födda 01) visar att gammal är äldst.”

På söndags förmiddag var det dags för Södertelge, ett lag som består av unga egna talanger samt några äldre rutinerade spelare och inköpta proffs.
Uppsala-Södertelge 2-1 (25-22, 25-20, 11-15)
Kommentar från coach Patrik Törner:
”Det är alltid lite speciellt att möta Södertelge då deras spelare kan ha lite olika nivå men det gäller att anpassa spelet efter det och försöka utnyttja deras svagheter och hålla koll på och prioritera deras starkare spelare. På högerkanten har Södertelge i år en lång Kenyan som kanske inte är riktigt varm i kläderna ännu, men vi hade i alla fall full kontroll på honom och spelade riktigt bra block och försvar. Även om siffrorna var ganska jämna i de två första seten hade vi kontroll hela vägen. Extra kul var att Filip Hammarström som inte spelat en match på flera år på grund av skada spelade de två första seten och gjorde det bra. I tredje set bytte vi runt lite och testade lite nya uppställningar som gjorde det lite svårare för oss. Bland annat spelade vår höger Murtaza vänster och skötte sig riktigt bra.”

Helgens matchande avslutades med final mot Sollentuna.
Uppsala-Sollentuna 3-0 (25-21, 25-17, 15-8)
Kommentar från coach Patrik Törner:
”Återigen ställs vi mot Sollentuna vilket ju är kanonbra för oss att få spela tuffa matcher. Även denna gång är Sollentuna något för stora och tunga för oss. Vi är två lag som spelar ett liknande spel men skillnaden är att Sollentuna gör det bättre, större och snabbare. Jättekul att vi ändå kan spela bra spel med bra mottagning, bra block försvar trots att vi möter ett absolut topplag som spelar sin förstasexa genom hela matchen. Dessutom spelar Gustav Molin och Theo Biström riktigt bra samt att vår nye passare Alex Jenkins bidrar med lugn och stabilitet med bra pass och aggressivt försvarsspel. Utan att nämna fler namn så gör alla riktigt bra i från sig under helgen. Nu vet vi vad vi ska fortsätta att träna på de kommande veckorna.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.