Carl Berkefelt kan bli ”årets genombrott”

Carl Berkefelt kom som ett ganska oprövat kort från Volleybollgymnasiet RIG Falköping till Uppsala Volley inför säsongen. Han har imponerat stort, har fått mycket speltid och kan mycket väl bli nominerad till ”Årets genombrott”.

Efter säsongen utser man ”Årets…” i olika kategorier. Uppsalas center Carl Berkefelt ligger bra till för att bli nominerad i kategorin ”Årets genombrott”. Han har fått mycket speltid och gjort stora framsteg.
Carl spelade lite volleyboll som ung, sedan satsade han på tennis för att göra comeback i volleybollen i Lidingö SK för tre år sedan. Efter ett år där fick han chansen att gå trean i gymnasiet på RIG och därefter valde han att fortsätta sin karriär i Uppsala Volley.
– Det är svårt att säga varför det har gått så bra. Jag går alltid fullt ut på träningarna och får bra coachning vilket kan vara den största anledningen till min utveckling. Sen tycker jag att det är otroligt kul med volleyboll och är jättemotiverad. Jag tror att det är en bra kombo av motivation och träningskvalitet som har hjälpt mig mycket, säger han själv.
Samtidigt med satsningen på elitvolley har Carl gjort lumpen i Enköping. Till sist blev det en omöjlig kombination och nyligen fick han avbryta sin värnplikt.
– Att göra lumpen och satsa allt på volleybollen var ingen bra kombo. Det blev i snitt inte mer än fem timmars sömn per natt och jag höll på att slita ut mig. Därför blev jag riktigt glad när jag fick tillstånd att avbryta värnplikten.
På söndag inleds slutspelet då sjundeplacerade Uppsala tar emot tvåan Falkenberg på hemmaplan i Fyrishov. Kvartsfinalserien spelas i bäst av fem matcher.
– Jag tror att vi har chans att pressa Falkenberg till att svettas lite och plocka minst en match. De är ett bra lag men när vi spelar på topp är vi grymma! avslutar Carl Berkefelt.

Kvartsfinaler
Uppsala – Falkenberg Söndag 13 mars kl. 16.00
Falkenberg – Uppsala Onsdag 16 mars kl 19.00
Falkenberg – Uppsala Lördag 19 mars kl. 15.00
Ev Uppsala – Falkenberg Torsdag 24 mars kl. 19.00
Ev Falkenberg – Uppsala Söndag 27 mars kl. 17.00

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.