Dubbla hemmamatcher för Uppsala Volley

Uppsala Volley har dubbla hemmamatcher i helgen. Örkelljunga kommer på besök på lördag eftermiddag och Falkenberg på söndag förmiddag. Siktet är inställt på att ta minst tre poäng.

Efter förra helgens uppskjutna match går Uppsala Volley dubbelt i elden nu i helgen med en frisk trupp, sånär som på Alex Jenkins och Erik Soxbo som fortfarande dras med skador.
– Det gör att Pontus Fredstam får fortsätta som passare, säger tränare Michael Jestin.
Örkelljunga är liksom Uppsala ett anrikt lag, och var faktiskt det lag Uppsala besegrade i finalen när de vann SM-guld 1994. I år har de haft en knackig inledning på säsongen och har kallat in en del spelare som egentligen tänkt trappa ner.
– Vi slog dem med 3-2 i en hård match på bortaplan i höstas. De har ett rutinerat och säkert lag som gör få misstag, men de är inte så fysiska. Förhoppningsvis ska vi kunna vända spelet till vår fördel med ett bra och rörligt försvarsarbete, tror Michael Jestin.
Falkenberg ligger tvåa i serien efter obesegrade Hylte/Halmstad och har ett ungt och bra lag i år under ledning av förre landslagstränaren Ismo Peltoarvo.
– De har ett stort, starkt och komplett lag som är svåra att rubba, men de är inte oövervinnliga om vi spelar på topp. Det visade ju Floby strax före jul då de satte Falkenberg på plats med 3-2, avslutar Michael Jestin.
På grund av covid-karantän har ju Uppsala Volley fått två matcher uppskjutna. Nu har nya datum för matcherna bestämts och det blir två kvällsmatcher. Sollentuna kommer till Uppsala onsdagen den 2 februari, medan Uppsala åker till Södertelge torsdagen den 17 februari.

Uppsala Volley – Örkelljunga, Fyrishov lördag 15 jan kl 16.00
Uppsala Volley – Falkenberg, Fyrishov söndag 16 jan kl 11.30

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.