Dubbla matcher för Uppsala Volley

Edvard Nordlund har en viktig roll som servemottagare i Uppsala Volley

Efter en övertygande seger med 3-0 mot Habo i första elitseriematchen har Uppsala Volley haft ett tre veckor långt matchuppehåll. Till helgen väntar emellertid två matcher, mot Lund på lördagen och Vingåker på söndagen.

– Vi är ju 16 bra spelare i truppen så vi har spelat massvis med träningsmatcher mot varandra så vi har haft matchuppehåll men inte speluppehåll, påpekar tränaren Michael Jestin.
Både Lund och Vingåker är lag som Uppsala gärna vill ha bakom sig i tabellen. Vingåker har hittills spelat två matcher och vunnit båda, Lund har spelat tre och förlorat samtliga. I Vingåker har landslagspassaren Dardan Lushtako skolats om till spiker i år och man har dessutom förstärkt med två kanadensare. Lund, som förra året besegrade Uppsala i båda matcherna, får under hösten klara sig utan sin storstjärna August Borna som studerar i Italien.
– Lund har inte riktigt lyckats få ihop sitt spel än. De kan stundtals spela på hög nivå men har många dippar i sitt spel och för oss handlar det bara om att acceptera när dom blixtrar till och dra ifrån när dom har sina dippar. Mot Vingåker handlar det om att spela bra block- och försvarsspel mot deras tre stjärnor och sedan tvinga dom andra spelarna att göra misstag, säger tränaren Michael Jestin.
Veteranen Erik Soxbo har varit småskadad i början av säsongen men är nu spelduglig igen. Däremot får Simon Kärrman stå över på grund av knäproblem.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.