Dubbla matcher två helger i rad – och covid i laget

Uppsala Volleys comebacksäsong i elitserien har blivit förryckt. Covid-19 i både motståndarlag och det egna laget har gett många uppskjutna matcher. Därför blir avslutningen av serien kompakt, med dubbla matcher två helger i rad – och dessutom har Uppsala Volley åter drabbats av covid-19!

Nu är det bara två helger kvar av elitserien i volleyboll innan slutspelet ska dra igång. Uppsala Volley har några uppskjutna matcher och det innebär att de får spela två hemmamatcher denna helg och två bortamatcher kommande helg. Samtidigt har laget åter drabbats av covid-19.
– För drygt en vecka sedan hade vi ju några fall av covid-19 och var tvungna att stoppa all träning och skjuta upp matchen mot Lund. Vi gjorde då som Smittskyddet förmanat oss att hålla upp sju dagar och återupptog träningen i går torsdag, berättar klubbens elitansvarige Anders Johansson.
– Idag har vi ytterligare en spelare som insjuknat och som vi via snabbtest konstaterat positiv. Efter dialog med Smittskyddet så ska det här nya fallet hanteras som ett enstaka fall och laget kan då träna och spela vidare så länge vi inte får ytterligare nya fall, förklarar Anders Johansson.
Det innebär att man inför helgens matcher har fyra spelare som inte kan delta beroende på den sju dagars karantän man behöver från att man är symtomfri. På lördag kommer topplaget Örkelljunga på besök och på söndag är det volleybollgymnasiet RIG Falköping som står för motståndet.
I slutspelet går de sex första lagen direkt till kvartsfinal, medan sjuan till tian får börja med åttondelsfinaler. I nuläget tyder allt på att Uppsala Volley får möta Södertelge i åttondelsfinal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.