Edvard har skaffat sig elitrutin

En av de spelare som bidrar med rutin från toppvolleyboll nu när UVBS återkommer till elitserien är Edvard Nordlund, ursprungligen från Åland. Sedan Edvard lämnade UVBS för fyra år sedan har han nämligen hunnit med två säsonger i Tierp och en i Kanada.

– Jag var med senast UVBS kvalade och föll på målsnöret, men då hade jag nästan ingen erfarenhet. Nu har jag två elitsäsonger i Sverige och en i Kanada i bagaget så förhoppningsvis har jag mer att komma med i år, säger Edvard Nordlund.

Han började spela hemma på Åland i 14-årsåldern och kom så småningom till Uppsala för att studera och då var UVBS det naturliga valet för honom. Hans äldre bror Jakob hade gått samma väg före honom. Efter UVBS gick vägen till Tierp och sedan vidare till Kanada innan han åter anslöt till UVBS förra säsongen.

– Förra säsongen var rolig, men jag saknade det högre tempot lite grann. Dock hade vi en riktigt bra trupp med bra träningar säsongen igenom så jag tror vi är väl förberedda för steget upp till elitserien.

– Edvard kommer tillhöra en av de bättre spelarna i elitserien med sin fysik och rutin från spel på hög nivå. Han är otroligt träningsvillig och inspirerar de yngre spelarna. Med fortsatt teknikträning kommer Edvard bli ännu bättre redan under hösten, säger tränare Patrik Törner.

– Det ska bli riktigt kul att få spela med UVBS i elitserien. Det var roligt även i Tierp, men samtidigt slitigt att behöva pendla till alla träningar. Det jag ser fram emot mest är att ha ”riktiga” hemmamatcher och jag tror det kan bli bra drag nu när Uppsala äntligen är tillbaka i elitserien! avslutar Edvard Nordlund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.