Engelsman förstärker Uppsala Volley

Till helgen spelar Uppsala Volley sin första träningsturnering inför seriestarten, i Södertälje, och kan nu presentera ännu en ny spelare som gör att laget kan bli riktigt slagkraftigt i år.

Jermaine J Miles, en engelsman med landslagsmeriter, kommer till Uppsala eftersom han vill utvecklas som volleybollspelare efter att ha spelat med lite lägre ambition ett par år.
– Vi är otroligt glada att Jermaine ville komma och spela med oss. Vi har inte råd att betala heltidskontrakt så när jag kom i kontakt med Jermaine förklarade jag läget och vad vi hade att erbjuda för hans utveckling och som lag. Han var ute efter en möjlighet att utvecklas och spela bra volleyboll så han nappade och har sedan lagt mycket tid, tillsammans med oss, på att hitta en lösning med arbete utanför laget för att få komma till Sverige, förklarar tränaren Michael Jestin.
Jermaine började inte spela volleyboll förrän han var 15 år gammal, men gjorde en snabb karriär. Redan som 19-åring var han landslagsman och fick sedan scholarship för att spela collegevolleyboll i USA, för Long Beach State och Springfield College.
Efter två år i USA fortsatte han studierna och spelet hemma i England på Essex University, där han var med och vann studentmästerskapen flera år i rad. Sedan 2018 har han spelat i ett av Englands topplag, Malory Eagles, samtidigt som han jobbat heltid. Nu vill han återigen spela på en högre nivå än den engelska ligan och då föll valet på Uppsala Volley.
– Jag har förstått vilken passion och målmedvedenhet som finns i Uppsala Volley. Se bara på framstegen man gjort de tre senaste åren när alla jobbat mot ett gemensamt mål. Jag hoppas att alla ger allt både på planen och i gymmet och då tror jag att vi kan gå långt i år, säger Jermaine själv.
– Jermaine är 197 cm lång med väldigt bra räckhöjd och bra teknik så han har bra mycket anfallspotential. Han ligger lite efter i speltempo och touch, då han inte har spelat på hög nivå på flera månader, men det kommer vi jobba oss in i under kommande veckor, säger Michael Jestin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.