Fördel Södertelge i åttondelsfinalen

 Södertelges kenyan Enoch Some var svårstoppad.

Det är fördel Södertelge efter den första åttondelsfinalen. Uppsala Volley förlorade hemma med 0-3 (26-28, 19-25, 23-25). Kan Uppsala vända till seger, oavsett siffrorna, på lördag avgörs åttondelsfinalen genom ett ”golden set”.

– Vi har absolut möjlighet att vända det här. Vi spelade ju helt jämnt med dem i två av seten som vi förlorade med minsta möjliga marginal. Hade vi fått upp ett par bollar till i försvar eller haft någon extra nätrullare så hade det varit vi som hade vunnit med två bollar, säger tränaren Patrik Törner.
– Jag tror att vi var lite tagna av stundens allvar och då låste sig spelet lite. Man kände nog att det här var säsongens viktigaste match. Försvaret var lite sämre än det brukar som det lätt blir när man vill för mycket och spänner sig. Men nu har vi spelat en slutspelsmatch och kan slappna av, fortsätter Patrik Törner.
Taktiken var att pressa Södertelge med svåra servar så att deras kanadensiske center inte kom med i anfallspelet utan att man kunde koncentrera sig med på kenyanen Enoch Some.
– Vi lyckades bra så centrarna fick inte många bollar. Men deras passare var bra och även om han fick springa över hela banan och passa på dåliga framspel så lyckades han med många fina, maskerade passningar till sina kantspelare, säger tränarkollegan Michael Jestin.
– Nu får vi åka hem och grina lite, sova, äta och träna i morgon kväll. Sedan åker vi till Södertelge och slår dem på lördag, säger Patrik Törner med ett litet skratt.
Adrian Norrby fick pris som bäste spelare i hemmalaget. Returen spelas i Södertälje på lördag. Vinner Uppsala då, oavsett setskillnad, så spelas ett avgörande ”golden set” direkt efter andra matchen.

Poäng Uppsala: Edvard Nordlund 16, Oskar Trozell 14, Gustav Molin 8, Adrian Norrby 6, Martin Schol 3, Daniel Fridolfsson 2, Alex Jenkins 1 och Lawrence Montas 1.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.