Förlust borta mot Vingåker

Senast lagen möttes överraskade Uppsala med en 3-1 seger mot landslagsmeriterade Vingåker. Även denna gång lyckades Uppsala pressa sörmlandslaget men fick trots det åka hem utan poäng efter förlust med 0-3 (23-25, 30-32, 21-25).

Det blev en jämn match, trots endast tre set, där lagen följdes åt poängmässigt. Stabil mottagning från Vingåkers sida och bra försvarsspel i Uppsala höll matchen jämn. I slutändan blev det dock för många misstag från Uppsalalaget som gör att man åker hem utan poäng.

–  Återigen gör vi en bra försvarsmatch och vi ger Vingåker en bra fight. De får slita för varje poäng och det är små marginaler som skiljer idag. Vi tar med oss en bra känsla från matchen trots förlust, då vi verkligen spelar som ett lag idag, säger Sportchef Lisa Dahlman som coachade laget för dagen.

Poängbäst för dagen var Edvard Nordlund med 17 poäng varav 4 serve-ess. Till matchens lirare utsågs passare Alex Jenkins i sin gamla hemmaborg. Internt inom laget röstades också libero Theo Biström fram efter en stabil insats med fina försvarsräddningar.

–  Jag tycker att vi gör en okej match men det är inte riktigt tillräckligt idag, vilket såklart känns tråkigt. Men det känns som att vi vid pressade lägen ändå har inställningen att våga vinna snarare än att vara rädd för att förlora, säger libero Theo Biström.

Foto: Robert Boman

– Till sist tycker jag att vi, trots en mindre trupp än vanligt, lyckades hålla intensiteten uppe oavsett om man var på planen eller bredvid. Alla hjälpte till och bidrog med energi till laget, fortsätter Theo Biström.

Innan jul- och nyårshelgerna återstår nu endast returmatchen mot Falkenberg som gästar Fyrishov lördag 19/12. I förra mötet lagen emellan vann Uppsala med 3-2 efter en jättevändning i femte set. Det bådar gott för spänning även nästa helg med andra ord!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.