Förlust mot Floby

Arkivbild.

Uppsala Volley kunde inte stoppa hemmalagets fysiska och tunga anfall när de besökte Floby. Västgötarnas segersiffror skrevs till 3-0 (25-19, 25-21, 25-18) sedan Uppsala varit med i alla seten fram till slutbollarna.

När lagen möttes i Fyrishov i höstas tog Uppsala en meriterande seger mot fysiskt starka Floby. Nu hade hemmalagets utländska importer kommit in i spelet på ett annat sätt och dessutom har man efter halva serien förstärkt laget med den svenska toppspelaren Jakob Tegenrot.
– Trist att förlora, vi gör ändå en okej match. De har bra serveryck, vi servar lite sämre. De anfaller högre, hårdare och skarpare och är bättre i alla moment, analyserar Uppsalatränaren Michael Jestin.
– Precis som i de tre senaste matcherna är vi bra med i seten fram till knappt 20 poäng. Därefter tappar vi och gör misstag.
Michael tar dock med sig tre positiva saker från matchen. Passaren Alex Jenkins är tillbaks efter en långvarig skada och gjorde ett fint inhopp i tredje set. Jermaine Miles gjorde återigen ett bra inhopp och Gianno Beij visar vilken poängmaskin han är.
Nu gäller det att ladda inför en viktig bortamatch i Lund på lördag. Lund är ett lag man måste hålla bakom sig i tabellen om det ska bli slutspel.

Poäng Uppsala: Gianno Beij 14, Edvard Nordlund 7, Gustav Molin 4, Carl Berkefelt 3, Adrian Norrby 2, Jermaine Miles 1 och Pontus Fredstam 1.

Nästa match
Lörd kl 17.00 Lund – Uppsala Volley

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.