Första poängen för C-laget

Det var på söndagseftermiddagen som elva tappra spelare från Damer C tog sig an Lidingö SK i hemmaarenan i Bolandsskolan.

Efter att ha spelat säsongens första match helgen innan mot UVBS Dam B, vilken tyvärr slutade i en förlust, så var vi grymt taggade. Efter en hel vecka med fokus på mottagning och försvar var vi mer än redo för att ta oss an Lidingö.

Efter en väldigt bra uppvärmning och en inspike där alla spikers visade var skåpet skulle stå kunde domaren äntligen blåsa igång matchen.

Det är ett mycket jämnt första set där vi spelar fantastiskt bra, men Lidingö vinner på våra egna misstag och setet slutar 22-25.

Set två har ett mycket ostabilt spel från vår sida. Vi missar servmottagningar, slår inte framme vid nät och gör en del passmissar. Lidingö vinner även detta set med en lite större bollskillnad än förra: 13-25.

I set nummer tre är vi något mer taggade och börjar setet med tre serveäss. Alla har stora förhoppningar på att kamma hem set nummer tre och med bra anfall och starka servare lyckas vi vinna med 25-17.

Ett mycket skakigt men glatt lag byter planhalva och vid bänken börjas det prata om en femsetare. Skulle vi kunna gå in och spela hem det fjärde setet för att sedan få spela ett femte och avgörande set? Självklart kunde vi göra det, från ett underläge med 7-13 vände vi och vann det tredje setet med 25-21!

Nu visste vi redan om att vi hade fått säsongens första poäng och att vi även skulle få spela ett sista avgörande set. Med lite för många egna misstag och mindre bra servemottagningar går Lidingö upp i 5-8 och det är dags för sidbyte. Efter sidbytet var det som att ingenting funkade; vi plockade åt oss två poäng till, men tyvärr drar Lidingö det längsta strået och vinner den mycket jämna matchen (7-15 i femte set).

Vi är mycket glada för en rolig match och framför allt det poäng vi plockade hem idag. Ett poäng är alltid ett poäng!

/ UVBS Dam C med coach


Bilden är tagen förra helgen, efter matchen mot UVBS Dam B.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.