Fysisk anfallare fostrad i Sollentuna förstärker UVBS


Foto: Per Eliasson
Oskar Trozell är nästa spelare som tar en plats i hårtsatsande UVBS herr. Oskar kommer från Sollentuna där han spelat center i b-laget men nosade på en plats i a-laget.

– Oskar borde redan ha spelat i elitserien, så bra är han, säger tränare Patrik Törner.

Efter att Oskar Trozell varit med och tränat med UVBS under våren gillade tränarna Michael Jestin och Patrik Törner vad de såg och Oskar erbjöds ett kontrakt. Efter lite funderande tackade Oskar ja.
– Till och börja med så studerar jag här i Uppsala och det försvann mycket tid bara på att ta sig till och från träningar i Sollentuna. Sen efter att ha fått förfrågan kändes det rätt spännande att bara testa något helt nytt så jag gjorde det och trivdes rätt bra! Var tveksam först ifall jag skulle ha möjligheten att lägga ned så mycket tid fortfarande på vollleybollen men det är så kul så, säger Oskar.

Under höstens träningar har Oskar mer och mer tränat på högerpositionen i stället för som center.
– Vi testar Oskar lite på båda positionerna och han kan utan problem göra bra ifrån sig både på högerkanten och i mitten. Vi får se lite beroende på hur truppen i övrigt kommer att se ut var vi placerar Oskar, troligtvis kommer han att få alternera en del, säger Patrik Törner.

Hur ser du själv på att spela på två olika positioner?
– Det är något jag velat göra länge. När jag började spela volleyboll var jag väldigt sen med det och fick direkt stationera mig på den ”lättaste möjliga” positionen, center. Det gjorde att jag inte fick ta del av mycket inom sporten, exempelvis försvar och mottag. Men detta får jag ta del av nu vilket gör att det är otroligt spännande, lärorikt och varierande att spela, säger Oskar.


Foto: Per Eliasson

UVBS trupp är i stort sett helt klar, men tränarna vill inte stänga alla dörrar ännu.
– Vi tittar på ytterligare några spelare som eventuellt skulle kunna komma in. Men då rör det sig om spelare med spetskvaliteter som höjer nivån ytterligare ett snäpp, säger Patrik Törner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.