GP-drömmen lever

Liberon Albert Johansson utsågs till Uppsalas bäste spelare.

Efter en 3-1-seger (22-25, 25-15, 28-26, 25-17) mot Södertelge lever Uppsala Volleys dröm om Grand Prix vidare. Till Grand Prix, som avgörs i Uppsala i januari, kvalificerar sig de fyra bästa lagen efter halva serien.

Uppsala har arrangerat Grand Prix ett antal år. Dit kvalificerar sig de fyra bästa lagen efter halva serien. I år drömmer Uppsala Volley om att inte bara vara arrangörer, utan även att få spela. När man hade setboll emot sig i tredje set såg den drömmen ut att ta sitt sista andetag, men Uppsala vände det dramatiska setet till vinst och vann sedan även det fjärde setet. Därmed blev det full pott, tre poäng, och drömmen lever vidare.
– De började matchen med en uppställning vi inte väntat och då fungerade inte den taktik vi planerat. Till andra ställde vi om och jag är jättenöjd med att spelarna klarade det så bra. Idag fick vi också med både Edvard Nordlund och Gustav Molin i anfallspelet så att Gianno Beij inte behövde dra ett så stort lass, säger tränaren Michael Jestin.
– Vi gör fortfarande en del enkla misstag, vilket bidrog till dramatiken i tredje set. Jag tycker att vi har blivit bättre och bättre på att minimera dem och kan vi fortsätta så är vi med och slåss bland de bättre lagen, säger Michael Jestin vidare, väl medveten om att de måste vinna tre av de fyra matcher som återstår innan serien vänder om det ska bli Grand Prix.
Liberon Albert Johansson utnämndes till Uppsalas bäste spelare. Han bidrog med några riktigt magnifika räddningar i pressade lägen.
– Det var svettigt idag, men jätteroligt. Jag taggade ju till lite extra eftersom det var min moderklubb vi mötte, säger han.
Uppsala hade både Jermaine Miles och lagkapten Adrian Norrby på skadebänken idag. Norrby stukade foten i veckan, men räknar med att vara tillbaka om två veckor då man har en helg med dubbla matcher – borta mot RIG Falköping och hemma mot Floby.
– Som tur är har vi spelledigt nästa helg då U-23-SM avgörs och där är jag ju lite för gammal, säger Adrian Norrby med ett skratt.
I slutet av matchen byttes de två nya spelarna Ali Alipour och Hugo Caster in och båda fick göra sina första elitseriepoäng.

Poäng Uppsala: Gianno Beij 22, Edvard Nordlund 21, Gustav Molin 14,. Alex Jenkins 4, Carl Berkefelt 3, Martin Schol 3, Ali Alipour 1 och Hugo Caster 1.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.