GULD i U23-SM

Uppsala Volleys passare Pontus Fredstam valdes till turneringens mest värdefulla spelare när laget vann U23-SM. Foto: Petter Borna

– Grabbarna visade en otrolig mental styrka. Många av seten vann vi med minsta möjliga marginal, säger coachen Adrian Norrby sedan Uppsala Volley vunnit U23-SM i Lund i helgen.

– Vi visste att vi hade ett bra lag som skulle kunna ha chansen, men jag vågade inte tro på detta när vi åkte ner. Många andra lag hade också bra uppställningar och tre av våra fyra matcher blev oerhört jämna. Jag är så imponerad av killarna, åtta av tio har inte spelat medaljmatcher tidigare men vågar tro på sig själva hela vägen.
Uppsala Volley inledde med att slå Göteborg ganska klart innan de besegrade elitseriekollegan Södertelge med 16-14 i avgörande set och blev klara för semifinal. Där besegrade man Sollentuna och i finalen ställdes man mot Örkelljunga som besegrades med 2-0.
– Laget visade Uppsala Volley-andan och gjorde det verkligen tillsammans som ett lag, säger en känslosam coach Adrian Norrby efter guldet.
Uppsalas passare Pontus Fredstam utsågs till MVP för hela turneringen och valdes också in i All Star Team tillsammans med bland andra lagkamraterna Carl Berkefelt och Gustav Molin.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.