Halvtid för Uppsala Volley som överraskat

Nu har halva debutsäsongen i Elitserien klarats av och Uppsala Volley har överraskat genom att vinna fyra av sina tio matcher. På lördag börjar andra halvlek med att man möter Vingåker på bortaplan.

Som nykomlingar överraskade Uppsala Volley under höstsäsongen. Vinsterna mot RIG Falköping och Floby var kanske förväntade, men segrarna mot Falkenberg och Vingåker var överraskningar.
– Vi gör en bra insats under första halvan av serien och visar att vi kan vara med i mitten och utmana uppåt. Sollentuna, Hylte/Halmstad och Örkelljunga har visat att de är en nivå bättre än alla andra lag, men sen är det väldigt tajt och alla verkar kunna slå varandra, säger tränaren Michael Jestin.
– Vi är ett nykomlingslag och det syns att vi inte har samma erfarenhet av Elitserien som de flesta andra. Vår högstanivå är hög, och spelar vi där kan vi utmana alla lag, men vi behöver höja vår lägstanivå och aldrig spela ”dåligt”. Det handlar främst om servemottagning och anfall där vi inte tidigare mött den nivå på serve och block som vi gör nu, fortsätter han.
Michael tror att Vingåker togs på sängen förra gången. Uppsala gick in utan någonting av förlora mot det tippade topplaget med flera före detta proffs.
– De är ett lag med väldigt bra spelare på papperet, men har inte fått ihop spelet ordentligt. De är humörbaserade och förlitar sig mycket på sitt anfall, vilket passar oss bra som gillar försvarsspel, säger Michael som också berättar att Uppsala Volley får lämna tre personer hemma, med sjukdom och med symptom, men att de i alla fall kommer väl förberedda för att kunna göra en lika bra match igen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.