Hemmapremiär för Herrar A

Förra helgen åkte Herrar A till Säter för säsongens första match som slutade i en 3-0 förlust där man både visade högklassig volleyboll och var nära att knipa ett set mot förra årets giganter i Div 1 Norra men samtidigt visade man också sitt lågvattenmärke, så lagets form var osäker inför årets hemmapremiär.

Denna söndag stod Bromma KFUK/KFUM B för motståndet som kom med 6 tappra spelare till Bolandsskolan. Efter en svängig match med stenhårda anfall, framför allt från Uppsalas Murtaza Hakimi, och fantastiskt diggeförsvar av det rutinerade Brommagänget stod tillslut Uppsala VBS som segrare med 3-1 efter en mäktig upphämtning från 15-20 till 27-25 i sista set!

Uppsala styrde första set och ledde stora delar men rutin hos Bromma och ett stirrigt anfallsspel från UVBS gjorde att bortalaget kunde gå om och vinna setet med 20-25.

I andra set följdes lagen åt genom hela setet men nu hade Uppsala fått upp farten och anfallsspelet var bländande vilket ledde till att Uppsala kunde knipa de sista bollarna och vinna setet med 26-24.

Uppsalas momentum stannade kvar till det tredje setet vilket enkelt kunde vinnas med 25-15, till stor del på grund av att Uppsala hade hittat hål i på parallellen i Brommas annars oklanderliga försvar, vilket utnyttjades till fullo av vänstrarna Simon Jepsson & Mohammad Mohsini.

Efter denna bedrift kände sig Uppsala lite nöjda och fick för sig att Brommaspelarna såg tröttare ut än vad de faktiskt var. Nu tänkte man spela hem det sista setet för en enkelt 3-1 seger men så var inte fallet. Bromma kämpade till sig en enkel 6-poängs ledning då Uppsala inte hade vaknat från det tidigare setet. Denna ledning höll de fram till 15-25 då Uppsala tog timeout och styrde upp spelet. Åter på plan visade Uppsala igen sin styrka i anfallsspelet och med humöret på topp kämpade UVBS på alla bollar samtidigt som de 4 seten utan byte tydligt syntes på Brommas planhalva. Uppsala lyckades vända om siffrorna till 24-23 med ännu ett parreanfall av Simon Jepsson och efter bra side-out spel av båda lagen kunde Murtaza Hakimi tillslut slå in sista bollen som gav Uppsala segern med 27-25 i setet och 3-1 i matchen.

För att summera kan sägas att Uppsalas högsta nivå är högre än de flesta lagen i Division 1 Norra men stabiliteten i spelet är inte alltid där. Idag var det Uppsalas styrka i anfall och serve samt att Brommas svagheter utnyttjades på bästa set, som avgjorde i hemmalagets favör.

Nästa helg, 21/10 14.30, spelar Uppsala VBS Herrar A mot Solna på hemaplan i Bolandsskolan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.