Holländsk center klar för UVBS

Inför stundande säsong flyttar UVBS herr upp den 200 centimeter långe centern Martin Schol från b-laget. Martin är från Holland men befinner sig i Sverige för studier – och nu även elitvolleyboll.
– Vi tror mycket på Martin, han har en otrolig utvecklingspotential, säger tränaren Patrik Törner.

Inför kommande säsong har UVBS värvat flera spelare, både utifrån och inom de egna leden. Martin Schol kommer som sagt från b-laget och under vårens try out-träningar såg tränarna Michael Jestin och Patrik Törner stor potential i den långe centern.
– Martin är otroligt duktig på att ta instruktioner och han har bra förståelse för spelet. Han är fortfarande lite avig i sina rörelser men vi jobbar på det och det blir bättre för varje träning då Martin är en smart spelare, säger Patrik.

Martin själv ser fram emot säsongsstarten.
– Jag tror vi kommer att ha ett riktigt bra lag som kommer att kunna vinna många matcher men vi måste göra vårt bästa i alla lägen, säger han.

Vad har du för personliga mål med säsongen?
– Jag vill utveckla hela mitt spel genom att träna bra. Men framförallt vill jag utveckla mitt blockspel och vänja mig vid det höga tempot. Sedan hoppas jag att laget ska vinna så mycket det bara går, kanske räcker det till elitserien!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.