Holländsk toppspelare förstärker Uppsala Volley

Den långe holländske högerspelaren Gianno Beij är Uppsala Volleys toppvärvning i år. Fast det är egentligen inte någon värvning. Han flyttar till Uppsala på grund av flickvännen.
– Han har erfarenhet från högsta ligan i Nederländerna och är en spelare av hög kvalitet, säger tränaren Michael Jestin.

– Jag flyttar till Uppsala eftersom min flickvän ska doktorera på SLU under några år framåt. Som tur var fanns det ju ett elitlag i Uppsala som välkomnade mig, där jag kan fortsätta spela på hög nivå, säger Gianno Beij.
– Jag började spela hemma i Haag i 11-årsåldern. Mestadels har jag spelat i klubben Visade, men för sex år sedan gick jag över till ZHV. Då låg de i fjärde divisionen men rusade genom seriesystemet så att vi de två senaste åren har spelat i högsta ligan, berättar 29-årige Gianno Beij.
Efter två år i klubben gjorde han ett uppehåll från volleybollen på två år, men återvände när de gått upp högsta ligan, kallad Eredevisie. Säsongen 2019/2020, som tyvärr blev avbrutan innan den slutspelats, var han bland de tio bästa poängpplockarna i ligan.
– Vi får en spelare av riktigt hög kvalité. Inte endast som spiker utan även som lagkamrat och som person. Trots att han spelat flera år i Eredevisie kommer han till oss med stor ödmjukhet och en vilja att lyssna, att dela med sig och att lära känna sitt lag och sin klubb, säger tränaren Michael Jestin.
– Han har en höjd och kraft i anfallet som håller bra i Elitserien men framförallt har han en otroligt hög lägstanivå och gör sällan misstag, fortsätter Michael Jestin.
Gianno Beij tränade med Uppsala Volley redan under förra året då han besökte sin flickvän under några veckor och han trivdes bra med laget. Därför var det inte svårt att skriva på för Uppsala Volley i år.
– Eftersom jag är ny i svensk volleyboll vet jag inte riktigt vad jag kan förvänta mig av laget i år, men visst vore det kul att vara bland de fyra bästa vid jul och få spela Grand Prix på hemmaplan, säger Gianno Beij.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.