Hugo gick under radarn

– Hugo Caster har gått lite under radarn för elitklubbarna då Division 1 ställdes in på grund av pandemin, så han har inte haft en chans att visa upp sig. Vi har dock bra kontakt med Stöcke och hörde av oss till dom för att se om dom kanske hade någon spelare med potential för Elitserien, berättar tränaren Michael Jestin.

Hugo Caster är ytterligare en ung, lovande spelare som nu har anslutit till Uppsala Volleys trupp. Han kommer från plantskolan Stöcke IF i Västerbotten, är 19 år och 194 cm lång.
– Jag har spelat ända sedan jag började med Kidsvolley som liten i KFUM Umeå. Därefter har jag spelat i Stöcke IF, berättar han själv.
– Hugo är ännu en mycket ung och lovande spelare och vi är väldigt glada över att han har valt Uppsala. Hugo kom ner och provtränade och imponerade direkt. Han är snabb och har väldigt bra spelförståelse. Det gör att hans blockspel har enorm potential. Vi ska jobba på blocktekniken med honom och bygga upp hans fysik, så han kan öka sin räckhöjd ytterligare. Om några år är jag övertygad om att Hugo är en av dom bästa centrarna i Elitserien.
– Jag valde Uppsala Volley eftersom jag tror att det är en bra möjlighet för mig att utvecklas som spelare och bli bättre. Ytterligare ett plus är att spelarna och tränarna är trevliga, säger Hugo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.