Inget slutspel, playdown väntar

Trots att Uppsala Volley vunnit tre matcher på tre veckor och haft anledning att jubla missar de slutspel och får inrikta sig på playdown för att undvika kval.

Trots att Uppsala Volley verkar ha hittat formen och vunnit tre matcher på tre veckor har chansen till slutspel försvunnit. Nu får man inrikta sig på playdown, då de två lagen som missar slutspel får göra upp om vilket lag som ska slippa kvala för att stanna kvar i Elitserien.

– Efter allt strul vi har haft under säsongen känns det skönt att vi äntligen har hittat vårt spel. Vi behövde lägga mer tid på att lära oss ett bra grundspel än vi hoppades från början, men nu har vi en mycket bättre stabilitet i utgångsläget, säger tränaren Michael Jestin.
Tyvärr är slutspelschansen definitivt borta och nu blir det playdown för att undvika kvalspel för Uppsala Volley. Playdown avgörs i bäst av tre matcher och högst placerade lag börjar på bortaplan och har de övriga matcherna på hemmaplan. Av allt att döma kommer Uppsala Volley att vara sämst placerat av de båda lagen.
– Det kommer att bli Södertelge eller Örkelljuna som vi får möta, två av de lag vi besegrat de senaste veckorna. I nuläget ligger Södertelge sämst till, men troligtvis avgörs vilket lag det blir när de möter varandra på söndag. Trots att vi har några matcher kvar i elitserien ligger vårt fokus nu på att göra så bra ifrån oss som möjligt den 19 mars då playdown börjar med en hemmamatch, förklarar Michael Jestin.
– Även om chansen inte är stor så kämpar vi fortfarande för att gå om Södertälje och få hemmafördel i play–down. Vi vet hur vi ska spela för att slå dem, sedan gäller det bara att vi är fokuserade nog under de kommande veckorna för att kunna prestera det spelet när det behövs, fortsätter Michael Jestin.
RIG Falköping (Volleybollgymnasiet) deltar inte i slutspel eller kval och det är endast Malmö av div 1-lagen som har anmält sig till kvalspel. Skulle Uppsala Volley förlora playdown blir det alltså kvalspel mot Malmö, som avgörs i två matcher med ett ”golden set” efter sista matchen om det behövs. I så fall har Uppsala Volley hemmafördel.

Uppsala Volleys kvarvarande matcher i Elitserien 2022-23
Lör 5 mars 15:00 Habo Wolley – Uppsala Volley
Lör 11 mars 15:00 Uppsala Volley – Floby VK

Playdown 2023
Sön 19 mars 15:00 Uppsala Volley – Södertelge/Örkelljunga
25-26 mars Södertelge/Örkelljunga – Uppsala Volley
28-30 mars (ev) Södertelge/Örkelljunga – Uppsala Volley

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.