Intensiv helg för Uppsala Volley

Väggen – effektivt trippelblock av Uppsala. (Foto: Daniel Carlstedt)

Förra helgen bjöd på två vinster för Uppsala Volley. Till helgen har de också två vinstchanser, men mot svårare motstånd. Då kommer först Örkelljunga och sedan Falkenberg på besök till Fyrishov.

Efter coronastoppet har det blivit en intensiv matchperiod för Uppsala Volley. Två matcher förra helgen och på lördag kommer Örkelljunga på besök och på söndagen Falkenberg. Örkelljunga slåss med Sollentuna om att toppa tabellen och har ett ungt, lovande lag toppat med den litauiske poängmaskinen Tomas Vilimas. Falkenberg, som Uppsala besegrade med 3-2 i november, har förstärkt rejält efter jul. De har fått hem Johan Gruvaeus från proffslivet och dessutom värvat en amerikansk spiker.
– Det blir tuffa matcher. Det är två riktigt bra lag vi möter i helgen. Örkelljunga spelar bra försvarsspel och snabbt anfallspel. Men de kommer hit för att ta tre poäng, om vi spelar bra kan vi hålla jämna steg och efter 20-20 kan allt hända, säger tränaren Patrik Törner.
– Servetrycket kommer vara viktigt mot Örkelljunga. Dom förlitar sig på en bra servemottagning för att kunna passa snabba bollar. Kan vi serva riktigt bra blir det mycket svårare för dom att spela det spel dom vill, säger tränarkollegan Michael Jestin.
– Falkenberg har riktigt bra spelare men har haft svårt att få spelet att stämma. Lyckas vi störa dem i deras spel kan det gå hur som helst, fortsätter Patrik Törner.
– Vi spelade en toppenmatch mot dom i höstas och lyckades vinna, nu är det ett nytt lag som kommer men vi kommer spela med lika mycket glädje. Som Patrik säger så har Falkenberg haft svårt att få ihop spelet och dom har tre nya startspelare, lägger Michael Jestin till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.