Kämpainsats när UVBS Dam C mötte serieettan

Det var lördagen den 11 mars som 10 taggade spelare tillsammans med sina två coacher samlades i Bolandsskolan för att möta (dåvarande) serieettan, Stockholms Vingar B. Vi visste att det skulle bli en tuff match där vi måste spela vårt bästa. Redan vid inspike visade vi för Stockholms Vingar att vi kunde leverera ett par tuffa spikes.

Dags för matchstart, vi ställer upp för mottagning och till allas stora förvåning spelar vi så fantasiskt bra att vi gör bortalaget nästan lite skärrade på andra sidan. Vi spelar riktigt jämnt mot dem och under ett tag leder vi med 7-6. Vi plockar upp bollar som sitter långt bak på planen, plockar hårda spikes och får till riktigt bra anfall. Första set slutar 25-17 till Stockholms Vingar.

Inför andra set är vi riktigt taggade, vi börjar med en riktigt bra serve, spelar riktigt fina och bra långbollar som vi tyvärr inte alltid vinner. Vi börjar tappa mer och mer poäng, vi tappar servemottagningar, anfall och får inte riktigt till våra block. Hakorna börjar hänga, men med en liten justering i servemottaget lyckas vi bryta serven och plocka på oss 6 starka poäng från andra set.

Dags för tredje set! Vi har återfått energin lite och kommer upp på fötterna igen, plockar mycket anfall och har ett fruktansvärt bra block som vi plockar poäng på. Vi hinner inte riktigt med deras snabba centeranfall och lyckas inte lyfta upp dem tillräkligt bra, men med bra anfall och riktigt bra block lyckas vi få ihop till 10 poäng och matchen slutar 3-0 till Stockholms Vingar.

Vi är absolut inte missnöjda med vår prestation denna match, det är ett riktigt tufft motstånd och vi har nog aldrig spelat så bra under denna säsong.

Nu laddar vi upp inför vår bortamatch mot Jomala IK B. Sist vi spelade mot dem blev det vinst i en tuff femsetare. Vi hoppas på att kunna spela lika bra nu och förhoppningsvis komma hem med en vinst!

/ C-laget tillsammans med coacher

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.